Antalya Büyükşehir Belediyesinden Kısa Kısa

Antalya'daki "Boğaçayı Projesi"nin ilk etap çalışmalarının tamamlandığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında bölgede rekreasyon çalışması gerçekleştirildi. Belediye şirketi Antepe İnşaat ve Ticaret A.Ş'nin (ANTEPE) yürüttüğü rekreasyon çalışmasıyla bölge farklı bir görünüme kavuştu.

Rekreasyon çalışması ile Boğaçayı'nındenizle buluştuğu alanın doğusunda ve batısında toplam bin 200 metre uzunluğunda çevredüzenlemesi gerçekleştirilirken, Konyaaltı Sahil Projesindekibisiklet yoluyla birleşen 650 metrelik bisiklet yolu yapıldı.

Çalışmalar kapsamında, çocuk oyun alanları, basketbol sahası, sokak antrenman parkuru, açıkfitness alanı ve sisli kuru havuz yapılırken, amatörbalıkçılar için 4 noktada balık tutma yeri oluşturuldu. Mevcut tüm ağaçların korunduğuprojede 2 bin 300 ağaç ve 300 bin çalı bitkisi dikildi.

- 3. Etapta vagonlar raylara indi

Antalya Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını hızla tamamladığı Varsak-Otogararasındaki 11 kilometrelik 3. Etap Hafif Raylı Sistem çalışmalarında sona gelindi.

Yolcu taşıyacak4 araç raylara indirildi. Tramvayın deneme sürüşlerinin ise bu ay içerisinde başlanması

hedefleniyor.

Kentin büyük kamu yatırımlarından, yaklaşık 700 milyon liralık projede ekipler çift vardiya sistemiyle çalışarak Varsak-Otogar arasındaki 11 kilometrelik hatta ray döşeme çalışmalarınıtamamladı.

Kaynak: AA