Elixxir Betanet'i 2019 Yazında Piyasaya Sürmeyi Hedefliyor

Ölçeklenebilir, hızlı, gizlilik korumalı Elixxir blok zincir platformu, BetaNet’i 2019 yazında piyasaya sürmeyi hedefliyor.



Elixxir blok zincir platformu, ABD’de gelecek seçim için hazırlıklara başladı.

Şirket, düğüm seçim (node selection) sürecini duyurarak BetaNet uygulamasını başlattığını duyurdu. Platform, global tüketici ölçeğinde performans ve gizlilik sağlamak amacıyla merkezi olmayan teknolojide önemli yenilikler getirmeyi hedefliyor.

Yapılan açıklamada Elixxir, düğüm seçim süreci adımlarını; anket, uygulama, ilk tarama, uygulamaların yayınlanması, başlangıç seçimi ve resmi inceleme, nihai düğüm seçimi şeklinde yapacak. Platform, ilk uygulamasını laboratuvar ortamı dışında da desteklemek amacıyla yüzlerce denek kullanmayı öngörüyor. Ayrıca platform, topluluk güdümlü resmi süreç kullanarak Elixxir BetaNet’in 2019 yazında piyasaya sürülmesi için operatör seçimine yönelik beta düğüm başvuru sahiplerini inceleyeceğini belirtti.

Elixxir düğüm seçim sürecini başlatan anketin de 21 Ocak Pazartesi günü Doğu Standart Zamanı (EST) ile sabah saat 10’da başlatılacağını açıkladı.

CEO David Chaum konu ile ilgili değerlendirmesinde şu ifadeleri dile getirdi: "Blok zincir teknolojisi bugüne kadar tüketici kabul gerekliliklerini hedeflemedi. Tüketicilerin gerekli gördüğü gizlilik seviyesine sahip değildir. İhtiyaç duyulan işlem hızını sergileyemiyor ve tüketicilerin beklentilerini karşılayacak şekilde akıllı telefon uygulamalarına yerleştirilemiyor. Elixxir ile tüm bu gereklilikleri karşılayan bir platform oluşturduk".
Kaynak: İHA