Binali Yıldırım duyurdu... 1915 Çanakkale Köprüsü 1 yıl erken açılacak

TBMM Başkanı Binali Yıldırım Çanakkale Köprüsü’nün planlandığı tarihten daha önce tamamlanacağını ve 18 Mart 2022’de ulaşıma açılacağını söyledi. Binali Yıldırım, “Bu büyük bir müjde büyük bir haber. Çanakkalemiz için ülkemiz için” dedi.

Binali Yıldırım duyurdu... 1915 Çanakkale Köprüsü 1 yıl erken açılacak
Binali Yıldırım duyurdu... 1915 Çanakkale Köprüsü 1 yıl erken açılacak
TBMM Başkanı Binali Yıldırım, "1915 Çanakkale Köprüsü Kule Keson Temellerinin Yüzdürülmesi Töreni"ne katıldı.

Yıldırım'ın burada yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

"Bakan olduğum yıl Çanakkale'ye geldiğimde Çanakkale geçilmez sözünü gördüğümde aklımdam düşman için söylendiği geldi. Şimdi neden geçilmiyor, bunun hikmeti nedir? Doğru dürüst deniz taşımacılığı yok. Yol deseniz hak getire. Çanakkale'den İzmir tarafına uzanan yollar çok ama çok zayıftı. Hava yolu desen sefer yok.

Dedik ki; ecdadmız Çanakkale geçilmez dedi ama düşmana dediler. Çanakkale denizden de karadan da havadan da geçilir dedik. Yolları yaptık, hava alanını açtık. Denizin üzerinden geçme kalmıştı sadece onu da başlattık. 2023'te Cumhuriyetin 100. yılına planlanmıştı, bakanımız 2022'de projenin 18 Mart'ta tamamlanacağını söyledi. Bu büyük bir müjde ve büyük bir haber. Hayırlı uğurlu olsun.

Kıyamet senaryosu yazanlara inat Türkiye nasıl bir kalkınma hamlesi içerisinde olduğunu gösteriyor. Bu köprü yaklaşık 20 milyar lira. Bu köprünün bedeli dünyada bir çok ülkenin yıllık gelirinden daha fazla. Türkiye nereden nereye geldi.

Biz kendimizi konuşarak değil icraatla anlatıyoruz. Bizim konuşmamıza gerek yok, yaptıklarımız konuşuyor. 1 yılda 20 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. "