Uğur Dündar'a ölüm tehdidi

Uğur Dündar, Çiftlik Bank hakkında yaptığı haberler yüzünden ölüm tehdidi aldığını yazdı.

Uğur Dündar'a ölüm tehdidi
Uğur Dündar'a ölüm tehdidi
Gazeteci Uğur Dündar, Çiftlik Bank hakkında bazı bilgi ve belgerleri haberleştirmesinin ardından ölüm tehdidi aldığını paylaştı.

TWİTTER'DAN TEHDİT

Dündar, kendisini ölümle tehdit eden kişinin vurgun zincirinin sosyal medya sorumlusu Umeyr Karakoç olduğunu yazdı.

Yaşananları köşesinden aktaran Dündar, ölüm tehdidini şöyle anlattı;

“Senin cezan bu vatan millet adına kesilecek. Beni yok yere engelleyip arkamdan atıp tutmalarının cezasız kalacağını sanıyorsun değil mi? Büyük yanılgı, barınaktaki köpekler bile yemlenirken sıraya giriyor örnek al sende sıranı bekle kansız!”

Virgülüne dokunmadan aktardığım tehdit ve hakaret dolu bu Twitter mesajı, “Çiftlikbank” dosyasını açıp, “Tosuncuk” Mehmet Aydın'ın Uruguay'daki malikanesi, yatı ve Ferrari arabasıyla, New-York'taki milyon dolarlık dairesini belgeleri ve görüntüleriyle ortaya çıkarmamdan hemen sonra geldi.
@UmeyrFreezer profil adresini kullanan kişinin tehdit mesajını yargıda hesap sormak üzere sakladım.

Çiftlikbank haberlerimin ardından düşündürücü gelişmeler oldu. O güne kadar Interpol'ün arananlar listesinde adı bulunmayan Mehmet Aydın, “en çok aranan kişilere” dahil edildi.
Türkiye'de de bu vurgun zincirinin sosyal medya sorumlusu olduğu öne sürülen Umeyr Karakoç adlı kişi gözaltına alındı. Karakoç'un sarı sendikalardan birinin şube başkanlığını yapan ve Üsküdar Belediyesi'nde şef olarak çalışırken ayrılıp, Çiftlikbank'a genel müdür olan babası Niyazi Karakoç da hakkında yakalama kararı çıkarılanlar arasında.

Umeyr Karakoç'la ilgili haberleri okurken @UmeyrFreezer'in fotoğrafına baktım. Aaaa ikisi de aynı değil mi?..
Bunun üzerine ben de şu mesajı yazdım:
“Meslekte 50'nci yılım. Bu 50 yılda beni kimler, niçin tehdit ettiler? Kimler neden öldürmek istediler? Çiftlikbank'ın sosyal medya sorumlusu olan bu ahlaksız tıfılın güldüren tehdidinin hatırlattıklarını hafta içinde yazacağım. Gerilim filmi senaryosu gibi okuyacaksınız!..”

Yazının tamamı için tıklayınız