Suluova'da 'Çöp Kumbaraları' Projesi

Suluova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan "Çöp Kumbaraları" projesi kapsamında, okullarda oluşan atıklar çöp kumbaralarında biriktirilerek, geri dönüşüme kazandırılıyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan "Sıfır Atık Projesi"ne destek vermek amacıyla bu kapsamda ilçe okullarında çöp kumbaraları oluşturduklarını söyledi.

Sıfır Atık Projesi'nin özellikle anaokullarında uygulanmasının küçük yaşlardan itibaren toplumda bir farkındalık oluşturmak adına önemli olduğunu belirten Davu, "Sıfır Atık Projesi'nin etkin kullanılması, yaygınlaştırılabilmesi ve sürdürülebilmesi için bu çalışmaya küçük yaşlardaki çocuklardan başlamayı planladık. Bundaki amacımız, nesilden nesle tasarrufun ve verimliliğin önemini çocuklarımıza kavratmaya çalışmak. Bu konuda bir farkındalık oluşturmaya çalıştık." dedi.

Davu, ilçe okullarında biriktirilen atıkların, ilgililer tarafından araçlarla toplanarak geri dönüşüm tesislerine götürüldüğünü sözlerine ekledi.

Kaynak: AA