MUSEM Gaziantep Mutfağını 34 Bin 337 Kişiye Aktardı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi (MUSEM), 2018 yılında Gaziantep mutfağını tanıtmaya yönelik düzenlediği çeşitli kurslar kapsamında 34 bin 337 kişiye ulaştı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'nin ilk "Gastronomi Kenti" Gaziantep'in UNESCO unvanlı mutfağı, MUSEM tarafından düzenlenen kurslar, açılan atölyeler ve tanıtım organizasyonuyla yeni nesle aktarıldı.

Gaziantep mutfağının yaşatılması, kaybolmaya yüz tutmuş yemeklerin yeniden kazanılması, geleceğe taşınması amacıyla kurslar ve atölyeler düzenleyerek tarihi bir misyon yüklenen merkez yetkilileri, yöresel yemeklerin tanınırlığını arttırmak için, ulusal yarışmalara, yurt içi ve yurt dışı fuarlara ve festivallere katıldı. 2018 yılında Mutfak Sanatları Eğitim Merkezindeki "Gaziantep Mutfağı" kurslarıyla 446 kişi, çocuklara, öğrencilere ve yetişkinlere yönelik kurulan çeşitli atölyelerle bin 227 kişi olmak üzere Gaziantep Mutfağı tanıtım organizasyonları sonunda toplamda 34 bin 337 kişiye ulaşıldı.

Merkezde, yerel ve ulusal şeflerle atölye çalışmalarının yanı sıra, Gaziantep mutfağında uzman şefler tarafından üçer aylık sertifikalı "Yöresel Gaziantep Mutfağı" eğitimleri de verildi.

Kaynak: AA