Yılmaz Özdil'den Sözcü'ye eleştiri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle eleştirilen Yılmaz Özdil, köşesinden Sözcü'yü eleştirdi.

Yılmaz Özdil'den Sözcü'ye eleştiri
Yılmaz Özdil'den Sözcü'ye eleştiri
Katıldığı televizyon programında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiriken 'Asrın liderimiz bir bira içmiş olsaydı, bugün çok daha iyi bir Türkiye olurdu' sözleriyle haddini aşan Gazeteci Yılmaz Özdil yalnız kaldı.

Özdil, o sözlerin ardından eleştirilerin odağı olurken Cumhurbaşkanı '“Cumhurbaşkanını bira içmeye zorlamak faşistliğin dik alasıdır” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

PİŞKİN SAVUNMA

Sözcü'deki köşesinde kendini pişkin bir şekilde savunan Özdil 'Birincisi… İçmeye zorlamadım, teklif var, ısrar yok. İkincisi…Hitler ağzına bira sürmezdi, demokrat mıydı? Üçüncüsü…
Bir bira trafikte bile suç değilken, Halk Arenası'nın bir bira yüzünden üç program kapatılması hangi promil hesabıyla yapıldı?' diye yazdı.

SÖZCÜ'YE ELEŞTİRİ

Savunulacak bir tarafı olmayan sözlerinin ardından tek kalan Özdil, kendi gazetesi Sözcü'yü de köşesinden eleştirirken 'En son asrın liderimiz TBMM kürsüsünden “faşistin dik alası” dedi. Ve, kendi gazetem Sözcü bunlarla alakalı tek kelime yazmadı. Tam sayfa medya köşesi olmasına rağmen çıt çıkarmadı. Dünyada hangi gazete, o ülkenin cumhurbaşkanı tarafından kendi yazarına “faşistin dik alası” denilmesini haber yapmaz? Hangi demokrat ülkede, hangi gazete kendi yazarına yönelik iktidar medyası saldırısına sessiz kalır? Kendi gazetemizi, yazarlarımızı, çalışanlarımızı savunmak için hayatımızı ortaya koyuyoruz, kendi gazetemiz bizim için lütfedip kılını bile kıpırdatmıyor… Çivi yazısı öğrenip kil tabletlere mi yazsam?' ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayınız