Haber Arşivi

İstanbul'da Uyuşturucu Operasyonu

Uyuşturucu madde ticareti yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan şüphelinin otomobilinde çakmak gözünün altına saklanmış halde 120 gram, evinde ise 2 kilo 570 gram bonzai ele geçirildi.

29 Eylül 2018 Cumartesi   11:50:30

Van Merkezli Düzensiz Göçmen Operasyonu

Van merkezli 3 ilde düzenlenen ve iki ay süren operasyonda yurda yasa dışı yollarla girdiği belirlenen bin 250 düzensiz göçmen yakalandı, bu kişilere organizatörlük yaptığı iddia edilen 29 şüpheli gözaltına alındı Şüphelilerin ikametlerinde tüfek, tabanca ve çok sayıda sahte seyahat belgesi ele geçirildi.

29 Eylül 2018 Cumartesi   11:50:29

Ordu'da Uyuşturucuya Büyük Darbe

Ordu’da 2017 Ağustos-2018 Ağustos tarihleri arasındaki bir yılda uyuşturucu alanında gerçekleştirilen operasyonlarda 884 kişi gözaltına alınırken 104 kişinin tutuklandı.

29 Eylül 2018 Cumartesi   11:49:00

15 Kişilik Minibüste 53 Düzensiz Göçmen

Erzurum'da 15 kişi kapasiteli bir minibüse bindirilen Afganistan ve Pakistan uyruklu 53 düzensiz göçmen yakalandı Olaya ilişkin biri minibüs sürücüsü iki zanlı tutuklandı.

29 Eylül 2018 Cumartesi   11:48:59

Şehzadeler'in Araç Filosuna Yerli Araç

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, belediye araç filosuna katılan yeni iki aracın tanıtımını yaptı. Belediye hizmetlerinde kullanılacak olan iş makinesinin yerli üretim bir araç olduğunu ifade eden Başkan Çelik, “Şehzadeler Belediyesi olarak, Türkiye’de üretilen araçları tercih ediyoruz” dedi.

29 Eylül 2018 Cumartesi   11:48:31

Zeus Tapınağı'nda Çavdar Türklerine Ait 400 Figür

'İkinci Efes' olarak nitelendirilen Aizanoi Antik Kenti'nde bulunan Zeus Tapınağı'nda, Çavdar Türklerine ait 400 figür tespit edildi Kazı başkanı Prof. Dr. Elif Özer:'Tapınağın üzerinde 400 civarında figür var. Bu figürlerin hepsi tek tek incelendi ve her birinin çizimleri ve envanteri yapıldı. Burada 56 farklı grup olduğunu tespit ettik. Mesela savaşanlar ve bunların liderleri var. Bu figürler daha büyük atlarla, daha büyük çizilmişler. Karşılarında daha küçük yapılan ve muhtemelen düşmanı betimleyen figürler söz konusu'

29 Eylül 2018 Cumartesi   11:48:30

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Yarın Fransa'ya Gidecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun resmi ziyaret kapsamında Fransız mevkidaşıyla yapacağı görüşmede, başta Suriye olmak üzere bölgesel meseleler ve ikili ilişkiler ele alınacak.

29 Eylül 2018 Cumartesi   11:48:29

Kağıthane'de Cinayet Anı Kamerada

Kağıthane’de fırından ekmek alan Tarık K.’nin bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktı.

29 Eylül 2018 Cumartesi   11:48:02

MHP'nin 'Seçim Stratejisi' Kampı Başladı

Partinin Kızılcahamam'da düzenlenen kampında, yerel seçim öncesi yapılacak çalışmalar ile belediye başkan adayları belirlendikten sonra yürütülecek faaliyetler ele alınacak Kampta, MHP ile AK Parti arasında yerel seçimde de ittifak yapılması konusu değerlendirilecek Genel Başkan Bahçeli, kamp öncesi ziyaret ettiği Ülkücü Şehitler Anıtı'na karanfil bıraktı.

29 Eylül 2018 Cumartesi   11:48:00

Vali Coşkun, Muhtarlarla Buluştu

Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, köy muhtarlarıyla bir araya geldi.

29 Eylül 2018 Cumartesi   11:47:59

Güneydoğulu Kadınların 'Tribün Aşkı'

Gaziantep'te çeşitli meslek gruplarından 114 kadın, hem tribünleri renklendirmek hem de hemcinslerine örnek olmak için Gazişehir Kadın Taraftarlar Derneğini kurdu Dernek Başkanı Mezine Sırakaya:'Biz tribünlere sevgi, saygı ve centilmenlik getireceğiz. Girdiğimiz tribünlerde neşe ve sevinç olacak' Dernek üyesi emekli Serpil Yazgan:'Erkeklere her konuda örnek olacağız. Tribünlere güzellikler katacağız'

29 Eylül 2018 Cumartesi   11:47:30

Evinde Anne, Tarlada Çiftçi, İş Yerinde Patron

Bursa'nın İznik ilçesinde beyaz eşya dükkanı bulunan 38 yaşındaki Öznur Kurt, evinde 2 çocuk annesi, 6 kişiye iş imkanı sunduğu iş yerinde patron, ailesinin tarlasında ise hafta sonu çiftçilik yaparak kadınların her işi başarabileceğini gösteriyor Kurt:'Evde oturarak hiçbir şey olmuyor. Hem ev işi hem de kendi işini yapamayacak kadın yoktur. Eşimizle de ilgileniriz, çocuklarımıza da bakarız, işimizde de başarılı oluruz. Yeter ki kararlı olalım'

29 Eylül 2018 Cumartesi   11:47:29

Manouche A La Turca Dinleyicileri Mest Etti

3. Beylikdüzü Caz Festivali, Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde (BAKSM) devam ediyor. Festivalin 3’üncü günkü konuğu dünyaca ünlü gitarist Bilal Karaman ve grubu Manouche A La Turca’ydı. Caz severleri bir araya getiren festivalde BAKSM’yi dolduran İstanbullular, keyifli bir akşam geçirdi. Bilal Karaman’a; gitarlarda Mehmet Mutlu ve Özgün Bora, kontrbasta Baran Say eşlik etti. Keman sanatçısı Muhammed Yıldırır ve tar ustası Nevcivan Özel’in de konuk sanatçı olarak katıldığı konserin sonunda, dinleyiciler müzisyenleri ayakta alkışladı.

29 Eylül 2018 Cumartesi   11:47:00

Rockwell Automation 'Geleceğin Fabrikaları Forumu'na Katıldı

Dünyadaki yeni üretim teknolojilerine ülke sanayicisinin adapte olmasını kolaylaştırmak amacıyla düzenlenen ‘Geleceğin Fabrikaları Forumu’ Gebze Bilişim Vadisi’nde gerçekleştirildi. 115 yıldan bu yana endüstriyel otomasyon konusunda müşterilerini daha verimli ve dünyayı daha sürdürülebilir bir hale getirmek üzere faaliyet gösteren Rockwell Automation’ın altın sponsor olarak destek verdiği forum, yeni teknolojilerin Türkiye’de üretilmesine katkı sağlayacak.

29 Eylül 2018 Cumartesi   11:47:00

Kanada'da Türkiye'nin İnsani Diplomasi Politikası Anlatıldı

Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi Başkanı Prof. Dr. Mesut Özcan: 'Müttefiklerimizin, Suriye veya İdlib’de yaşananlar olmadan, mülteci akınları kapılarına dayanmadan insani diplomasinin gereklerini yerine getirmeleri gerekirdi' 'Türkiye’nin müttefiklerinden beklentisi, krizlerden etkilenen insanların ihtiyaçlarının yerinde karşılanması ve bunun için uluslararası fon sağlanması'

29 Eylül 2018 Cumartesi   11:46:32

İstanbul Valiliği'nden fırtına uyarısı

İstanbul Valiliği, yarın ve pazartesi günü beklenen kuvvetli fırtınaya karşı vatandaşları uyardı. Ege'de beklenen fırtına ise yönünü değiştirerek kuzeye yöneldi.

29 Eylül 2018 Cumartesi   11:46:31

Devlet Teşviki 2 Bin Bismilliye Ekmek Kapısı Oldu

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin kalkınması için hayata geçirilen teşvik uygulaması sayesinde Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 8 yılda 22 tekstil atölyesi kuruldu Atölyelerde üretime katılan yüzde 85'i kadın 2 bin kişi, doğdukları topraklarda iş ve aşa kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor BİSTİAD Başkan Yardımcısı Engin Bulut: 'Eskiden mevsimlik göç çok oluyordu. Atölyeler sayesinde bu göçün de önüne geçilmiş oldu. Şu an yılın 12 ayı iş var' Girişimci Aydın Güzel: 'Aslında biz değil, devlet dolaylı olarak bu insanları istihdam ediyor'

29 Eylül 2018 Cumartesi   11:46:00

Beşir Derneğinden İhtiyaç Sahiplerine Yardım

Beşir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Diyarbakır İl Temsilciliği, ihtiyaç sahiplerine yıl boyunca çeşitli yardımlarla destek sunuyor.

29 Eylül 2018 Cumartesi   11:45:59

Yeni Yasama Yılı Başlıyor (5)

DP Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal: 'Umarım milletvekillerinin, milletin verdiği yetkiyle, milletin öncelikleriyle faaliyet programlarını daha etkin şekilde kullanacağı bir dönem olur' 'Yeni sistem, oyunu alamadığınız kitlelerin siyasi temsilcilerinin de rızasını gözeteceğiniz zemini ortaya çıkarmalı'.

29 Eylül 2018 Cumartesi   11:43:59

Yeni Yasama Yılı Başlıyor (7)

HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen:'Yeni dönemle ilgili en temel beklentimiz, toplumsal taleplerin siyasetin ana gündemi olması ve siyasetin önceliklerini şekillendirmesidir' 'Milletvekilliği düşürmeleri ve tutuklamalarına karşı köklü bir çözümün, yeni iradenin ortaya çıkması gerekiyor'.

29 Eylül 2018 Cumartesi   11:43:31

Yeni Yasama Yılı Başlıyor (6)

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: 'Yapıcı, yol gösterici, sorumlu bir siyaset anlayışıyla hareket edeceğiz. Milletimizin taleplerini, önceliklerini Meclise taşıyacağız' 'Muhalefette olan bazı siyasi partilerimiz sadece Meclis çalışmalarını geciktirmek ya da iktidarı zor duruma düşürmek için birtakım değişiklikler istiyorlarsa bunu doğru bulmayız'

29 Eylül 2018 Cumartesi   11:43:30

Yeni Yasama Yılı Başlıyor (3)

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta: 'Yeni dönemde, bazı suçların ceza sürelerinde indirim teklifimiz bizim için en önemli gündem maddesi olacak' 'Meclisin ekonomi alanında alması gereken yapısal mahiyette işler var' 'Emeklilikte yaşa takılanlar konusunun takipçisi olacağız. TBMM açıldıktan sonra da tüm partilerce emeklilikte yaşa takılanlar problemi için gereği yapılacaktır'

29 Eylül 2018 Cumartesi   11:43:29

Dicle Üniversitesine Tercihler Sağlanan Huzur İle Arttı

Diyarbakır'da terör olaylarının azalması ve sağlanan huzur, Dicle Üniversitesini tercih eden öğrenci sayısında artış sağladı Başta İstanbul olmak üzere farklı illerden gençler, üniversite eğitimi için DÜ'yü tercih etti DÜ Rektörü Prof. Dr. Talip Gül:'Üniversitemizin tercih edilmesinin en büyük nedenlerden biri bölgemizde ve Diyarbakır'da terör olaylarının bitmesidir. Bu huzurun geldiğini gösteriyor' '20162017 eğitim öğretim yılında 51 olan yabancı öğrenci sayısı bu yıl 453'e ulaştı' İstanbul'dan DÜ'de okumak için gelen Cihan Tunç: 'Diyarbakır'da kendimi iyi hissediyorum. Şehir çok güzel, her kesime hitap edecek olanaklar var'

29 Eylül 2018 Cumartesi   11:42:59

Türk Telekom Ve Turkcell Dünya Devlerini Türkiye'de Ağırlayacak

Türk Telekom International ve Turkcell Superonline, dünya telekom arenasının önemli operatörlerini Türkiye’de bir araya getiriyor. Küresel telekomünikasyon sektörünün önemli oyuncularına; Türkiye’nin bölgede veri üssü ve iletişim merkezi olmasına yönelik stratejik mesajların aktarılması fırsatını sunan Uluslararası Operatörler Müşteri Etkinliği 1-3 Ekim 2018 tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek. Türk Telekom International ve Turkcell Superonline iş birliği ile gerçekleştirilen etkinlik ile Türkiye’deki telekomünikasyon sektörüne dair mesajlar, fırsatlar ve mevcut durum, uluslararası arenadaki oyunculara aktarılacak.

29 Eylül 2018 Cumartesi   11:42:31

Pazarlar Anadolu Lisesi Öğretmen Ve Öğrencileri Teknofeste'i Ziyaret Etti

Kütahya’nın Pazarlar Anadolu Lisesi’nin öğretmen ve öğrencileri, Türkiye’nin önemli kurum ve firmalarının destekleriyle düzenlenen Teknofeste’i ziyaret etti.

29 Eylül 2018 Cumartesi   11:42:30

 1  2  ...  72  73  74  ...  1841  1842