Trump'ın Maduro'ya Darbe Planladığı İddialarına Tepki Yağıyor

New York Times gazetesinde Donald Trump’ın Venezuela’da darbe planlandığı iddialarına ilişkin haber üzerine Trump’a tepkiler çığ gibi büyüyor.

New York Times gazetesinin Donald Trump hükümetinin Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’yu devirmek amacıyla muhalif generallerle işbirliği yaptığı iddiasına tepkiler büyüyor. İlk tepki Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza’dan geldi. Arreaza, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “ABD hükümetinin Venezuela’ya karşı askeri komplolarını, müdahale ve hükümetimizi devirme planlarını kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

Venezuela Uluslararası İletişim Bakan Yardımcısı William Castillo ise, ABD medyasının üst düzey yetkilileriyle yaptığı görüşmelerde Beyaz Saray yetkililerinin Devlet Başkanı Maduro’ya karşı bir darbe planladığını doğruladığını söyledi.



New York Times’ta yer alan bir makaledeki, "Venezuela’da darbe liderleri ile gizli temasların kurulması, Latin Amerika’daki darbelerin uzun tarihi göz önüne alındığında Washington için büyük bir öneme sahip" ifadesi ise Bolivya’dan büyük tepki aldı. ABD’yi kınayan Bolivya Devlet Başkanı Evi Morales, “Latin Amerika halkları, imparatorluğun (ABD) yeni saldırılarına karşı direnecek ve yenilgiye uğratacak” dedi.

New York Times, ismi açıklanmayan bazı Amerikalı yetkililer ile görüşmelere katıldığı belirtilen Venezuelalı eski bir komutana dayandırılan haberde Donald Trump yönetiminin Venezuela’da darbe planladığını ileri sürmüştü.
Kaynak: İHA