Fahir Atakoğlu'ndan Antalya'ya Özel Beste Sözü

19. Uluslararası Antalya Piyano Festivali 8'inci gününde, Fahir Atakoğlu ve Şef Gürer Aykal yönetimindeki Antalya Devlet Senfoni Orkestrasını ağırladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in ev sahipliği, dünyaca ünlü şef Gürer Aykal'ın Sanat Yönetmenliğini üstlendiği 19. Uluslararası Antalya Piyano Festivali'nde Fahir Atakoğlu ve Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, "Film Müzikleri" konseri ile sahne aldı.

Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleştirilen konserde, Fahir Atakoğlu'nun dünden bugüne imza attığı film müzikleri seslendirildi. Atakoğlu'nun Ayla filmi için bestelediği müzikleri salonda büyük alkış aldı. Ünlü müzik adamı, ardından Ağır Roman ve Hadi Be Oğlum filmleri için bestelediği müzikleri, Şef Gürer Aykal yönetimindeki Antalya Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde seslendirdi.

Konser sonrası şef Gürer Aykal ve Fahir Atakoğlu'na teşekkür plaketi takdim eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Fahir Atakoğlu'nun askerde en yakın arkadaşı olduğunu açıkladı. Türel, "Ondan müzikle ilgili çok şey öğrendim, aranje işlerine başlamamda büyük payı vardır. Ona hep 9-8'lik bir parça bestelemesini söylerdim, o da Yarim İstanbul'a imza attı. Burada hepinizin huzurunda Sevgili Fahir'i borçlandıralım, ondan bir tane de Antalya bestesi isteyelim." dedi. Atakoğlu "seve seve" cevabını verince, salondaki tüm izleyiciler uzun süre ayakta alkışladı.

Atakoğlu, konser sonrasında albümlerini imzaladı.

Festival boyunca 285 sanatçının sahne alacağı organizasyonun kapanış konserinde ise Dhafer Youssef sahne

alacak.

Kaynak: AA