Uyuşturucuyla Mücadelede Yapılabilecekler Anlatıldı

Şırnak'ta düzenlenen konferansla uyuşturucu ile mücadalede, toplumda her bireyin yapabilecekleri anlatıldı.

AK Parti Şırnak İl Kadın Kolları, Geleceğe Işık Saçan Kadın Derneği ve Yeşilay Cemiyeti Şırnak Şubesi iş birliğiyle düzenlenen "Madde Bağımlılığıyla Mücadelede Bireyin Yeri" konulu konferans, parti binasında yapıldı.

AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Erkan, konferansın açılışında yaptığı konuşmada, uyuşturucu ve uyarıcı maddeyle mücadelenin önemine işaret ederek, "Geleceğimizi zehirleyen bu maddelere karşı halkı bilinçlendirmek önemli. Günü değil nesilleri kurtarmayı hedef seçmeliyiz." dedi.

İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Atan da gençleri bu felaketten kurtarmanın insani ve milli bir vazife olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Madde bağımlılığı maalesef gençlerimizin hayatını çürütüyor. Siz değerli annelere, bizlere ve sorumluluk sahibi herkese bunu önlemek için büyük görev düşüyor. Çocuklarımızla ilgilenelim. Bağımlılıkla bir gün değil 365 gün mücadele edilmesi gerekiyor."

Konferansta Yeşilay Cemiyeti Şırnak Şube Başkanı Turgay Birlik tarafından katılımcılara uyuşturucu ile mücadelede bireysel sorumluluklar konusunda bilgi verdi.

Kaynak: AA