Rus Heyetten TTSO'ya Ziyaret

Rusya'nın Soçi kentinden gelen ticaret heyeti, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nı (TTSO) ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu ile bir araya geldi.

TTSO'dan yapılan açıklamada, Soçi Dış Ticaret Kurulu Başkanı Vadim Levchenko, Soçi Halkla İlişkiler Birliği Başkanı Aleksandr Frolenkov ve Belarus Dış Ticaret Merkezi Soçi Müdürü Ilya Frolenkov'un aralarında bulunduğu heyetin, TTSO'yu ziyaret ettiği belirtildi.

Soçi heyetinin, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu ile bir süre görüştüğü vurgulanan açıklamada, görüşmede Türkiye ile Rusya arasındaki iyi ikili ilişkilerin ticarete de yansıtılması konusunda ortak çalışma yapmak için görüş birliğine varıldığı vurgulandı.

Açıklamada, değerlendirmelerine yer verilen Levchenko, Türkiye ile Rusya arasında son zamanlardaki iyi diyalog ve ikili ilişkilerin ticarete de yansıması konusunda iki tarafın da ellerinden gelen gayreti göstereceğini kaydetti.

Hacısalihoğlu'nun da açıklamada, "Soçi ile çok eskiye dayalı ticari ilişkileri yeniden canlandırmayı amaçladık. Bu konuda iki taraf da istekli." ifadesi kullanıldı.

Öte yandan Levchenko'nun, Soçi Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığı görevini yürütürken TTSO bahçesine fidan olarak diktiği ağacı da incelediği belirtilen açıklamada, Levchenko'nun 2000 yılının Haziran ayında Soçi'den küçük bir fidan olarak getirdiği ve TTSO bahçesine diktiği Segua ağacının önünde Hacısalihoğlu ile hatıra fotoğrafı çektirdiği de aktarıldı.

Açıklamada, ayrıca Soçi heyetinin TTSO Özel İpekyolu Müzesi'ni de ziyaret ettikleri kaydedildi.

Kaynak: AA