Kamışlı'da Suriye Kürtleri İle Rejim Güçleri Çatıştı Açıklaması 18 Ölü

Suriye’nin Türkiye sınırında, Demokratik Suriye Meclisi’nin yönetimi ile Suriye rejimi arasında bölünmüş bulunan Kamışlıda rejim güçleri ile Asayiş arasında çıkan çatışmada 11 Suriye askeri ile bölge yönetiminin silahlı gücü Asayiş’ten 7 kişinin öldüğü bildirildi.

Kamışlıdaki kendilerine Demokratik Suriye Meclisi adını veren yönetimin güvenlik birimi Asayiş, rejime ait bir devriyenin hafif ve orta ağırlıktaki silahlarla kendilerine ateş açtığını, ateşe karşılık vererek 11 Suriye askerini öldürdüklerini, kendi arkadaşlarından da 7 kişinin öldüğünü söyledi.



Merkezi Londra’da buluna Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’inin gözlemci şefi Rami Abdurrahman, Asayişe ait bir kontrol noktasındaki görevlilerin bölgede kontrol yapan devriye arabasındaki askerlere arabadan inmelerini söylediklerini, askerlerin araçtan inmeyi reddetmeleri üzerine araca ateş açıldığını, tarafların takviye istemeleri üzerine çatışmanın şiddetlendiğini söyledi .

Kürd güçleri Kamışlının büyük bir kısmını kontrol ederken rejim güçleri ve kendilerini destekleyen milisleri şehrin kalan kısmı ve havaalanının kontrolünü elinde bulunduruyor.

Rejmi güçleri ile Kürt güçler 2016 Nisan ayında şiddetli çatışmalar çıkmış daha sonra taraflar arasında ateşkes anlaşması yapılmıştı. DEAŞ’a karşı yapılan harekatta ABD bölgedeki Kürtleri kullanmıştı. Suriye rejimi bölgeyi gerekirse yeniden güç kullanarak Suriye’ye katacağını söylemişti. Temmuz ayının sonlarına doğru Suriye rejimi, PKK’nın Suriye kolu olan PYD’nin kontrolünde bulunan Demokratik Suriye Güçleri ile anlaşmak için görüşmeler başlatmıştı.
Kaynak: İHA