'Döviz Kurundaki Artışa Karşı Üretim Desteklenmeli'

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, döviz kurundaki artışa karşı çözüm olarak, ithalat giderlerini azaltmak için üretimin desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Gaytancıoğlu ve 24. Dönem İstanbul Milletvekili Umut Oran'ın da katılımıyla CHP Edirne İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

Döviz kurlarındaki artışın tarımsal ürün fiyatlarına yansımasını değerlendiren Gaytancıoğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye'yi ithalat kafasıyla yöneten, üretime katkı sağlamayan bir hükümetle karşı karşıyayız. Tarım ürünlerine ciddi anlamda döviz ödüyoruz. Bölgemiz ürününden örnek verirsek ayçiçeği ithalatına yılda yaklaşık 4,5 milyar dolar harcıyoruz. Dövizin yüksek olduğu bu dönemde vergileri yükseltip ithalat yerine yerli üretim desteklenmeli. Aynı şekilde çeltikte de hasat başladı. Verimler çok iyi. Çeltikte de üreticiler iyi bir fiyat bekliyor."

Oran da Türkiye'nin ekonomik ve siyasi olarak kötü olarak yönetildiğini öne sürerek, "Ana muhalefet partisi olarak Türkiye'nin içinde bulunduğu dönemden çıkması için mücadele ediyoruz. Önümüzde seçimler var. Seçimlerde başarılı olmak ve ülkemizi en iyi noktaya getirmek için çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Kaynak: AA