15. Geleneksel İncir Ve Kültür Festivali

Aydın'ın İncirliova ilçesinde düzenlenen 15. Geleneksel İncir ve Kültür Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

15. Geleneksel İncir Ve Kültür Festivali
İncirliova Belediyesi tarafından organize edilen ve ilçenin başlıca geçim kaynağı olan dünyaca ünlü incirin tanıtımını amaçlayan festivalin açılışı için ilçe protokolü ile davetliler yerel kıyafet giyerek deve kervanı eşliğinde kentte tur attı.

Kent meydanında, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından mehter takımı konser verdi, halk oyunları ekibi gösterilerini sundu.

Renkli görüntülerin oluştuğu festivalde Uzman Diyetisyen Dr. Ender Saraç'ın jüri başkanlığını yaptığı "En Güzel İncir Tatlısı" yarışması için 11 aday maharetlerini sergiledi. Yarışmada Osmanlı usulü dev sütlü incir tatlısıyla Emine Kayaköylü birinci, deve sütlü lorlu incir tatlısıyla Hüsniye Özer ikinci, lorlu incir tatlısıyla Zayit Öztür üçüncü oldu.

Festivalin açılış konuşmasını yapan İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, "Biz adımızla anılan ve incirle hayatını sürdüren bir ilçeyiz. İncir ve diğer nimetleri tanıtmak ve daha ileriye taşımak adına hizmetkarlık görevi görüyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz." dedi.

İncirliova Kaymakamı Ediz Sürücü ise ilçenin önemine dikkati çekerek, "Deve sütü ve deve çiftlikleriyle meşhur olan bir ilçedeyiz. Hem de ismini incirden alan İncirliova daha önce ismi Karapınar iken Gazi Mustafa Kemal Atatürk, burası ne kadar güzel ismi İncirliova olsun demiş. Biz de bu ismi sürdürüyoruz." diye konuştu.

Diyetisyen Dr. Saraç ise inciri ayrıntılarıyla incelediğini sadece meyvesinin değil, çekirdeği, yağı, taze incir sütü ve yaprağının şifa kaynağı olduğunu belirterek bunun ekonomik olarak çok iyi değerlendirilmesi gerektiğine işaret etti.

Kaynak: AA