TSE'den ADYÜ'ye Kalite Belgesi

Adıyaman Üniversitesi, TSE ISO 9001 Kalite Yönetim Sistem Belgesi almaya hak kazandı.

TSE'den ADYÜ'ye Kalite Belgesi
Adıyaman Üniversitesi (ADYÜ), Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından yapılan denetimlerin ardından "TSE ISO 9001 Kalite Yönetim Sistem Belgesi" almaya hak kazandı.

ADYÜ Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, rektörlük konferans salonunda düzenlenen sertifika töreninde yaptığı konuşmada, 2015'te tüm akademik ve idari personelin gönülden katkılarıyla TSE'ye başvurduklarını ve bunun sonucunda kalite yönetim belgesi almaya hak kazandıklarını söyledi.

Alınan belgelerin üç yılda bir yenilendiğini ifade eden Gönüllü, şöyle konuştu:

"Üniversite olarak her yıl denetimden geçiyoruz. Yani kendimizi kontrol ettiriyoruz. Belgeyi almada emeği geçen herkese teşekkür ederim. Aslında TSE kalite sertifikası bir araçtır. ADYÜ'nün TSE ISO 9001 kalite sertifikası almaya hak kazanan Türkiye'deki 6'ıncı üniversiteyiz. Kırgızistan ve Kazakistan'daki üniversiteleri çıkarınca Türkiye'de 4'üncü üniversiteyiz. TSE belgeleri genelde ticari alandadır. Normaldir, olması gerekir. Ülkemizin tüm ticari müesseselerinin mutlaka TSE belgesi alması gerekir. Biz hizmet sektöründe olup eğitim veriyoruz. Yerli ve milli kuruluş TSE olmasaydı herhalde yabancı firmalardan alırdık. Daha önce aldığımız belge yabancı firmaydı. TSE'ye ayrıca teşekkür ediyoruz."

Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin ise yeni başladığı görevinde ikinci ziyareti Adıyaman Üniversitesine yaptığını belirtti.

Şahin, 21'inci yüzyıla yön çizecek toplumların değişimlere ayak uyduran, gelişmeleri takip eden ve değişime öncülük eden toplum olacağını dile getirerek, "Türk Standartları Enstitüsü olarak her alanda olduğu gibi eğitimde de politikaların kalite olgusunda şekillendirilmesi zorunludur." diye konuştu.

Konuşmaların ardından üniversite adında ADYÜ Rektörü Prof. Dr. Gönüllü'ye, TSE Başkanı Prof. Dr. Şahin tarafından TSE ISO 9001 Kalite Yönetim Sistem Belgesi verildi.

Törene, Vali Nurullah Naci Kalkancı, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, akademisyen, ve idari personel katıldı.
Kaynak: AA