Toroslar Belediye Başkanı Tuna, Boğaziçililerle Buluştu

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Boğaziçi Üniversitesi Boğaziçi Avrupa Siyaset Okulu'nda, 15 yıllık belediye başkanlığı döneminde yaptığı çalışmaları ve siyasi tecrübelerini paylaştı.

Toroslar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Boğaziçi Avrupa Siyaset Okulu'nun yaz 2018 programı kapsamında, "Belediyelerde İyi Örnekler: Toroslar Belediyesi" konusu ele alındı.

Üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde düzenlenen derse konuşmacı olarak katılan Toroslar Belediye Başkanı Tuna, katılımcılara ilçenin fiziki, sosyal ve ekonomik yapısı hakkında bilgi verdi.

Belediyesi olarak, üretimi esas alan ve yatırımların odağına insanı alan bir olan bir anlayışla çalıştıklarını aktaran Tuna, şunları kaydetti;

"Kısa, orta ya da uzun vadede plan yapmak suretiyle projelerimizi hayata geçirerek, belediyecilik noktasında da ilim, bilim, teknoloji ve bilgi çağının her türlü alt yapısını getirmek suretiyle, bizi biz yapan değerlerden, tarih şuurumuzdan, milli kültürümüzden ve maneviyatımızdan asla taviz vermeden bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Belediyeler siyasi kurumlardır. Ama seçildikten sonra siyasi kimliğinizi bir kenara bırakıp oy versin ya da vermesin herkesin ihtiyaçlarını karşılamak durumundasınız. Yani belediyecilikte siyaset değil, hizmet yapılır."

Tuna, Boğaziçi Üniversitesi Boğaziçi Avrupa Siyaset Okulu'nun ders programında rol model olmaktan büyük mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA