Tatvan'da Eğitim Öğretim Yılı Açılış Toplantısı

Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan başkanlığında, 2018-2019 eğitim-öğretim yılı açılışı ve okul güvenliği toplantısı düzenlendi.

Tatvan Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda, eğitim kurumlarının genel durumu, okullarda ve okul çevrelerinde alınacak güvenlik tedbirleri, uyuşturucu maddelerle mücadele kapsamında alınması gereken tedbirler gibi başlıca konular ele alındı.

Kaymakam Özkan, yaptığı konuşmada, öğrencilerin huzurlu bir ortamda eğitim görmeleri için okul içinde ve dışında gereken her türlü tedbirin alınacağını söyledi.

Bütün öğrencileri kendi evlatları gibi gördüklerini vurgulayan Özkan, şöyle konuştu:

"Okullarımızın iç ve dış güvenliği için gereken her türlü önlemi aldık. Özellikle uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan çocuklarımızı korumak için her türlü tedbiri alıyoruz. Okul çevrelerinde uyuşturucu satılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Ayrıca, okullarımız kamera kayıt sistemiyle sürekli kontrol altında tutulacak. Kantin ve yemekhaneler de kontrol edilerek gıda güvenliği sağlanacak. Her alanda güçlü bir ülke olmanın temelinde eğitim vardır."

Toplantıya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Kazım Acar, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve okul müdürleri katıldı.

Kaynak: AA