Şanlıurfa'da Yüzme Havuzlarına Yoğun İlgi

Şanlıurfa’da yarı olimpik yüzme havuzlarına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Şanlıurfa'da Yüzme Havuzlarına Yoğun İlgi
Türkiye’nin en genç şehri Şanlıurfa’da hizmete sunduğu yarı olimpik ikiz yüzme havuzları ile havuz sayısını 23’e çıkaran Büyükşehir Belediyesi, yaz döneminde gençlerin en uğrak adresi oldu. 5’inin ilçe belediyelerine devredildiği 18’inin ise kendi bünyesi altında hizmete devam ettiği yüzme havuzlarında bu yıl içerisinde 400 bini aşkın vatandaş yararlandı. 35 eğitmenin yaz dönemi boyunca kurs düzenlediği havuzlarda, 4 bin 700 çocuk yüzmeyi öğrendi.

Kış döneminde yetişkinlere kurs düzenlenecek

Eylül ayı sonu itibari ile sezonu kapatacak olan Büyükşehir Belediyesi, bu kez yetişkinlere yönelik yüzme kursu düzenleyecek. Biri kadınlara diğeri erkeklere olmak üzere GAP 3 Millet Bahçesinde 2 ve ŞUTİM’ de yer alan 1 adet Kapalı Yüzme Havuzu ile toplamda 3 yüzme havuzunun hizmet vereceği son bahar ve kış sezonu içerisinde yetişkinlere hafta içi ve hafta sonu uzman eğiticiler tarafından eğitimler verilecek.

Engelli vatandaşlar yüzmeyi öğreniyor

Türkiye’nin en büyük engelli koordinasyon merkezi olan Şanlıurfa Engelli ve Yaşam Merkezinde ise engelli vatandaşlara yönelik yüzme kursları düzenleniyor. Yine uzmanlar eşliğinde ve büyük titizlikle devam eden kurslar sayesinde çok sayıda engelli vatandaş yüzmeyi öğrendi.

Kanallarda boğulma olayları azaldı

Büyükşehir Belediyesinin yüzme havuzları hizmetinden dolayı son yıllarda kanallarda ve göletlerde boğulma olayları azalırken, aileler çocuklarını gönül rahatlılığı ile kurslara getirdiklerini söyledi.



Şanlıurfalı aileler, "Büyükşehir Belediyesi sayesinde çocuklarımız yüzmeyi öğrendi. Yüzmeyi öğrenmelerinin ardından havuzlara gelip hem serinliyorlar hem de eğleniyorlar. Bu hizmetin tüm ilçelere yayılmasını istiyoruz. Böyle bir yaklaşım gösteren Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA