Mezitli Belediyesi, İklim Değişikliğine Karşı Harekete Geçti

İçel’in merkez Mezitli Belediyesi, iklim değişikliklerine karşı harekete geçti. Belediye, 8 Eylül’de Küresel Etkinlik Günü, 12-14 Eylül tarihleri arasında da İklim Zirvesi düzenleyecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, vatandaşları hızla yok olan doğayı kurtarmak adına başlatılan ’iklim için ses ver’ kampanyasına çağırdı. Tarhan, 8 Eylül Küresel Etkinlik Günü’nde herkesin doğasına sahip çıkması gerektiğine vurgu yaptı. Dünyada yaşanan tahribatının büyük bir felakete doğru sürüklendiğini söyleyen Tarhan, “Bir arada hareket ederek fosil yakıtlar çağını sonlandırabilir, hepimiz için adil bir geleceği inşa edebiliriz” dedi.

Başta yerel yönetimler olmak üzere toplumun her ferdinin iklimsel felaketi önlemede etkili olacağına dikkat çeken Tarhan, “Ben yerel yönetimlerin ilksel felaketle ilgili çok şey yapabileceğini düşünüyorum. Herkesin ortak hareket etmesiyle sağlanacak sinerji kötü gidişi tersine çevirmeye yetecektir. Mezitli Belediyesi olarak Türkiye’de bir ilk olan güneş park, Mezitli kadın üretici pazarında güneş enerjisini kullanarak yaptığımız soğutma sistemi, çevre dostu, enerjisinin büyük bölümünü kendisi üreten modern hizmet binası gibi projelerimizi daha da çoğaltarak fosil yakıt kullanımının ortaya çıkardığı felaketin önüne geçebiliriz. Yeni yapılacak binalarda fosil yakıtlar yerine yenilenebilir enerji kaynağı kullanılması konusunda belirleyici kurallar alabiliriz" diye konuştu.

Kaynak: İHA