'Kur'an Kursları Okul Öncesi Din Eğitimi Projesi'

Kırklareli'nde "Kur'an Kursları Okul Öncesi Din Eğitimi Projesi" yeni dönem hazırlıkları sürüyor.

Proje kapsamında il genelinde açılacak Kur'an kurslarında 4-6 yaş grubu çocuklar eğitim görecek.

Kırklareli Müftüsü Hüseyin Demirtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4-6 yaş grubu çocuklar için başlatılan "Kuran Kursları Okul Öncesi Din Eğitimi Projesi" hazırlıklarının devam ettiğini söyledi.

Çocuklara yönelik kurslara her zaman önem verdiklerini ifade eden Demirtaş, İslam dininin en temel vasıflarından birinin eğitim olduğunu vurguladı.

Temel dini eğitimin çocukluk yaşlarda başlatılmasının çok önemli olduğunu belirten Demirtaş, daha fazla çocuğun yararlanabilmesi amacıyla 4-6 yaş grubuna yönelik kurs sayısını da arttırdıklarını kaydetti.

Kurs sayısını 11 sınıftan 25'e yükselttiklerini aktaran Demirtaş, ''Dinimizin en temel vasıflarından birisi de eğitimdir. Bu anlamda Müslüman olarak çocuklarımızdan başlamak üzere dini eğitimlerimizi almamız gerekiyor. Kırklareli'nde hem yetişkinlere yönelik hem çocuklara yönelik eğitim kurslarımızı bu senede başlatıyoruz. Geçen yıl il çapında 11 olan olan 4-6 yaş grubu kuran kurslarımızı bu sene 25 sınıfa çıkartıyoruz. Eğitim öğretim dönemi başlamadan önce tüm hazırlıklarımızı yapıyoruz. Yeni dönem kursların hayırlı olmasını diliyorum.'' diye konuştu.

Kaynak: AA