HİTÜ'nün Doktora Ve Yüksek Lisans Programlarına Yoğun İlgi

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, üniversitenin 753 olan yüksek lisans ve doktora öğrenci kadrosuna bin 191 başvuru yapıldığını bildirdi.

Alkan, yaptığı yazılı açıklamada, öğrencilerin Hitit Üniversitesine olan ilgisinin her geçen yıl arttığını vurguladı.

2018-2019 akademik yılında Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve Sağlık Bilimleri enstitülerinde 5 tezsiz, 23 tezli yüksek lisans ve 7 doktora programında eğitim verileceğini ifade eden Alkan, talebin yoğun olmasından dolayı 10-11 Eylül tarihlerinde lisansüstü programa giriş sınavı yapılacağını belirtti.

Alkan, şunları kaydetti:

"Üç enstitümüzde toplamda 5 tezsiz yüksek lisans, 23 tezli yüksek lisans ve 7 doktora programına toplam 753 kontenjan için bin 191 başvuru gerçekleşmiştir. 10-11 Eylül 2018 tarihlerinde ilgili enstitülerimizin belirlediği yer ve saatte yapılması planlanan lisansüstü programa giriş sınavında başarı notunun hesaplanmasında çeşitli kriterler dikkate alınacaktır. Yüksek lisans başvurularında yazılı olarak yapılacak bilimsel değerlendirme ve/veya mülakat sınavından 50, doktora için 65 puandan düşük puan alan aday, başarısız sayılacaktır. Bu şekilde hesaplanacak toplam puanın 100 üzerinden en az 50 olması kaydıyla, adaylar en yüksek puandan aşağıya doğru sıralanarak kontenjan dahilinde öğrenciliğe kabul edilecektir. Lisansüstü programlarımıza gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı başvuruda bulunan tüm öğrenci adaylarımıza teşekkür ediyoruz. Ön değerlendirme aşamasını geçerek bilimsel değerlendirme sınavına girecek olan tüm yeni lisansüstü öğrenci adaylarımıza başarılar diliyorum."

Kaynak: AA