Geri Dönüşümcülerin Sorunları Ele Alındı

Van'da Demirciler ve Geri Dönüşümcüler Küçük Sanayi Sitesi'nin sorunları Büyükşehir Belediyesinde yapılan toplantıda görüşüldü.

Van Büyükşehir Belediyesi salonunda Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yaşar başkanlığında düzenlenen toplantıya, Demirciler ve Geri Dönüşümcüler Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Ömer Doğan, Zabıta Daire Başkanı Osman Sevinç ile site esnafı katıldı.

Yaşar, sitede ruhsat ve lisans başta olmak üzere birçok sorun yaşandığını belirtti.

Hurdacılığın geri kazanım sisteminin ilk basamağı olarak değerlendirildiğini kaydeden Yaşar, "Demirciler ve Geri Dönüşümcüler Küçük Sanayi Sitesi'nde 103 esnaf ve 2 bin 300 çalışan bulunuyor. Burada ruhsattan önce lisans problemi söz konusu. Buradaki esnafımız da ruhsatlarını aldıklarında kent merkezinde korsan çalışanların önüne geçilmese bunun bir anlam ifade etmeyeceğini belirtiyorlar. 2008'de bu iş ile iştigal edenlerin kimlik kartları vardı. Rastgele insanlar hurda alamıyorlardı. Bu hem güvenlik açısından, hem de korsanın önüne geçilmesi noktasında önemliydi." diye konuştu.

Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen bir çalışmayla devletin buraları ruhsatlandırdığını, belediye olarak buna ön ayak olacaklarını ifade eden Yaşar, "Burada bir komisyon kurma kararı aldık. Bir rapor hazırlayarak İpekyolu, Edremit ve Tuşba ilçelerimizdeki korsan hurdacıların tespitini yapacağız. Merkez ilçe belediyelerimizle koordinasyon içerisinde çalışarak korsan sorununun önüne geçmeye çalışacağız. Bir de burasının yıllardan beri süregelen çöp ve su sorunu var. İnşallah bunları da ilgili birimlerle paylaşarak çözüme kavuşturulması için çaba sarf edeceğiz." ifadesini kullandı.

Demirciler ve Geri Dönüşümcüler Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Ömer Doğan ise sorunların çözümü için çaba sarf eden Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Kaynak: AA