Ciğercinin Jesti Gazileri Duygulandırdı

Edirne Muharip Gaziler Şubesi Başkanı İsmailoğlu: 'İş adamımıza cömertliği ve şehrin tanıtımına katkıda bulunduğu için tüm gaziler adına teşekkür ediyorum' Edirneli ciğerci Erdal Akgün: 'Biz şehit ailelerimizden ve gazilerimizden zaten ücret almıyorduk. Biz dedelerimizden babalarımızdan ne gördüysek onu yapıyoruz. Bizim her şeyimiz, kahraman Türk ordusu ve polisimiz içindir. Bu yapılanlar onlar için az bile'

Ciğercinin Jesti Gazileri Duygulandırdı
Şehit aileleri ve gazilerden ücret almayan ciğerciye Edirneli Muharip Gaziler Derneği üyeleri teşekkür etti.

Edirne Valiliği ve Edirne Muharip Gaziler Derneği işbirliğiyle davet edilen Bolulu gaziler, geçen hafta şehrin başta Selimiye Camisi, tabyalar, camiler, çarşılar olmak üzere çok sayıda tarihi mekanını gezdi, daha sonra gazilere valilik tarafından Alipaşa Çarşısı arkasındaki Akgün Ciğercisi'nde dünyaca ünlü tava ciğeri ikram edildi.

Edirne Valiliği muhasebe birimi memurları, gazilerin hesabını ödemek için kasaya gittiklerinde restoran sahibi aynı zamanda İl Genel Meclis üyesi ve Ziraat Odası Meclis Başkanı Erdal Akgün, gazilerden hesap almadıklarını, ikramları olduğunu belirtti.

Bunu öğrenen Bolulu gaziler, duygulanarak teşekkür ederek dükkandan ayrıldı.

Memleketlerine uğurlanan gaziler, kendilerine jest yapan ciğerci Erdal Akgün'e tam manasıyla teşekkür edemediklerini belirterek kendileri adına Edirne Muharip Gaziler Şubesi Başkanı Ahmet İsmailoğlu'ndan yeniden Akgün'e teşekkür ziyaretinde bulunmalarını istediler.

Bunun üzerine Başkan İsmailoğlu da Akgün'ü ziyaret ederek çiçek ve plaketle teşekkürlerini iletti.

İsmailoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birkaç gün önce Bolu'dan gelen 50 kişilik gazi grubunu Edirne'de ağırladıklarını belirtti.

Şehrin tarihi ve kültürel mekanlarını gezdikten sonra gazilerle birlikte Edirne ciğeri yediklerini anlatan İsmailoğlu, "Erdal beye çok teşekkür ediyoruz. Gazilerimize ciğer ikram etti. Onlar da böyle bir ciğer hiç yememişti. Ben iş adamımıza cömertliği ve şehrin tanıtımına katkıda bulunduğu için tüm gaziler adına teşekkür ediyorum." dedi.

-"Al bayrağımız özgürce dalgalanıyorsa bunu şehit ve gazilerimize borçluyuz"

Akgün ise her metrekaresi şehit kanıyla sulanmış topraklarda şehit ve gazilerin ne olduğunu dün veya bugün öğrenmediklerini vurguladı.

"Bu ülkede yaşayabiliyorsak şehit ve gazilere borçluyuz" diyen Akgün, "Eğer ki bugün camilerimizde ezanlar okunuyorsa, herkes özgürce namazını kılabiliyorsa, rengini şehit kanından alan al bayrağımız özgürce dalgalanıyorsa bunu şehit ve gazilerimize borçluyuz. Biz şehit ailelerimizden ve gazilerimizden zaten ücret almıyorduk. Biz dedelerimizden babalarımızdan ne gördüysek onu yapıyoruz. Bizim her şeyimiz, kahraman Türk ordusu ve polisimiz içindir. Bu yapılanlar onlar için az bile." diye konuştu.

Konuşmaların ardından İsmailoğlu, iş adamı Akgün'e çiçek ve teşekkür plaketi verdi.

Kaynak: AA