Asker Ve Polis Engelli Genç İçin Seferber Oldu

Erzincan'da iki gün önce kaybolan 15 yaşındaki zihinsel engelli genç, AFAD, jandarma, polis özel harekat, komando ve güvenlik korucusundan oluşan 135 kişilik ekibin arama, tarama çalışmasıyla sağ bulundu.

Erzincan'da iki gün önce kaybolan 15 yaşındaki zihinsel engelli Ercan Pirincik, AFAD, jandarma, polis özel harekat, komando ve güvenlik korucusundan oluşan 135 kişilik ekibin arama, tarama çalışmasıyla sağ bulundu.

Erzincan Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Tercan ilçesine bağlı Bulmuş köyünde ikamet eden orta mental retardasyon (zeka geriliği) hastası Ercan Pirincik hakkında 4 Eylül'de kayıp ihbarında bulunulduğu belirtildi.

Kayıpla ilgili ihbarın 156 Jandarma İmdat Hattı'na bildirildiği ifade edilen açıklamada, şunlar aktarıldı:

"Ailesi ile Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinden hayvan otlatmak için gelen Ercan Pirincik'in, yüzde 70 oranında orta mental retardasyon teşhisli özürlülük raporunun bulunduğu ve 4 Eylül sabahı evden ayrıldığı tespit edildi. Olayla ilgili 5 Eylül'de Tercan ve Çayırlı İlçe Jandarma Komutanlığı bünyesinde arama ekibi oluşturuldu. Tercan ve Çayırlı ilçe jandarma komutanlığından 75 personel, 1 jandarma komando, 2 drone, bir arama kurtarma köpeği, bir iz takip köpeği, 45 güvenlik korucusu ile Tercan İlçe Emniyet Müdürlüğünden 4 polis özel harekat ve 6 kişilik İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekibinin de katılımıyla köy ve civarında gidebileceği arazi kesimlerinde gerekli arama çalışmalarına başlanıldı."

Yapılan araştırmalarda kayıp çocuğun gün içinde Kargın beldesine inerek İstanbul'a gitmek için otobüs aradığının öğrenildiği ifade edilen açıklamada, "Kayıp çocuk 6 Eylül'de saat 01.00 sıralarında babasına ait evin 50 metre yakınında bulunan bir inşaatın içinde saklanmış vaziyette iz takip köpeği tarafından bulunarak, güvenlik personellerimizce ailesine teslim edilmiştir." ifadelerine yer verildi.
Kaynak: AA