Vezirköprü'de Soğucaklılardan Su Tepkisi

Vezirköprü ilçesine bağlı kırsal yerleşimlerden Soğucak Mahallesinin sakinleri, su getirme çalışmalarının Amasya iline bağlı Dumanlı köyü muhtarlığınca haksız şekilde engellendiği iddiasıyla kaymakamlık önünde eylem yaptı.

İddiaya göre, Soğucak Mahallesi sakinleri Vezirköprü Kaymakamlığı'ndan izin alarak Haremderesi mevkisinden su getirmek için çalışma başlattı ancak Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesine bağlı Dumanlı köyünün muhtarı, su alınan yerin kendi arazileri olduğunu savunarak, jandarma zoruyla çalışmayı durdurdu.

Su ihtiyaçlarını karşılamak için başlattıkları girişim yarım kalan mahalle sakinleri, bu durumu Vezirköprü Kaymakamlığı önünde protesto etti.

Mahalle sakinleri adına açıklama yapan Süleyman Bedirhan, su getirmek için kaymakamlıktan resmi izin aldıklarını ve yaklaşık 2 bin 500 metre uzaklıktan su getirmek için çalışma başlattıklarını belirterek, "Kendi imkanlarımızla bu mesafenin 2 bin metresine boru döşedik ama Dumanlı köyü muhtarı jandarma zoruyla bu çalışmaya engel oldu." dedi.

Mahallelinin yanına gelen Vezirköprü Kaymakamı Yunus Emre Altıner, konudan haberdar olduklarını ve içme suyundaki engeli kaldırmak için resmi işlemlerin devam ettiğini belirterek, şunları söyledi:

"Dumanlı köyüyle yapılan tapu kadastro işleminde içme suyu almaya çalıştığınız bölge onlara ait olarak güncellenmiş. Vezirköprü kadastrosu ile yazışmalarımızı yaptık. Eğer bu bölgenin bizim sınırlarımız içerisinde olduğu tespit edilirse içme suyunuzu getirmek için çalışmalarınıza devam edebilirsiniz ancak bu süreci beklemek durumundayız."

Kaymakamlık olarak konunun takipçisi olduklarını anlatan Altıner, "Alan Gümüşhacıköy sınırları içinde çıkarsa bunu da Gümüşhacıköy Kaymakamlığı ve Amasya Valiliği ile ikili ilişkiler içinde çözmeye çalışacağız. Neticede suyun kaynağı kimin sınırları içinde ise suyun kullanım hakkının da onda olması gerekiyor." diye konuştu.

Yapılan açıklamaların ardından mahalleli dağıldı.

Kaynak: AA