Nisa Kadın Platformundan ABD Mallarını Boykot

Çorum Nisa Kadın Platformu Sözcüsü Yasemin Eyvazlı, ABD'nin Türk ekonomisini hedef alan girişimleri nedeniyle Amerikan mallarını boykot etme kararı aldıklarını belirtti.

Eyvazlı, platforma üye bir derneğin bürosunda yaptığı basın açıklamasında, Türkiye'nin milli birliği ve bütünlüğünü tehdit eden dış mihraklara karşı herkese önemli sorumluluklar düştüğünü belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde verilen milli mücadeleyi desteklediklerini ifade eden Eyvazlı, şunlrı kaydetti:

"Ülkemiz uluslararası ilişkiler açısından dostluk ve iyi niyetiyle duşunu muhafaza ederken Amerika düşmanca yaklaşımlarını sürdürüyor. Bu ekonomik savaşta ülkemizin yanında olduğumuzu bir kez daha vurgularken, herkesi ABD mallarını kullanmamaya ve yerli ürünleri tercih etmeye davet ediyorum. Hanelerimizin ekonomik faaliyetlerini yürüten hanımlar olarak bundan böyle her alanda yerli ürünlerimizi tercih ederek alışverişlerimizde milli duruşu teşvik edeceğiz. Nisa Kültür Platformu olarak bu konuda bundan sonra da elimizden geleni yapacağız. Allah zalimleri kahretsin, zulüm gören mazlumların da yanında olsun."

Eyvazlı, Amerika ve İsrail'in parasını nelere harcadığının herkes tarafından bilindiğini dile getirerek, "Bu devletler akıttıkları kanla sömürdükleri toplumların paraları ile beslenen zalim, emperyalist güçlerdir. Bizler de onların bu vahşetinin finansçısı olmayalım." dedi.

Kaynak: AA