Jim Rogers Açıklaması 'Yatırım Yapacak Olsam Türkiye'deki Varlıkları Alırdım'

Ünlü Amerikalı yatırımcı Jim Rogers, "Akıllı insanlar şu anda Türk varlıklarını satın alıyorlar. Yatırım yapacak olsam Türkiye’deki varlıkları alırdım" dedi.



Uluslararası piyasalarda ’yatırım gurusu’ olarak tanınan, dünyaca ünlü Amerikalı yatırımcı ve finans uzmanı Jim Rogers, Türkiye piyasası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Rogers, ABD’nin Türkiye’ye karşı yaptırım kararı almasının çılgınlık olduğunu, ABD’nin neden böyle davrandığı konusunda bir fikri bulunmadığını, uzun vadede bu durumun ABD’ye zarar vereceğini düşündüğünü söyledi.



Rogers, "Neler olduğunu tabii ki görüyorum. (Yatırım yapacak olsam) Büyük ihtimalle şu anda Türkiye (Türkiye’deki varlıkları) alırdım. Normalde akıllı insanlar şu anda (Türk varlıklarını) satın alıyorlar" dedi.



"Çok yakında İstanbul, Rus ve Çinlilerle dolu olacak"

Rogers, Rusya ve Çin’den çok sayıda yatırımcının artık yüzünü gelişen piyasalardaki yatırım fırsatlarına çevirdiğini ifade ederek, "Ben Moskova havaalanına gidiyorum ve her yerde artık Çinlileri görüyorum. Kızıl Meydan’a gidiyorum, her yerde Çinli görüyorum. 5 sene önce bu durum böyle değildi. Eminim çok yakında İstanbul, Rus ve Çinlilerle dolu olacak. Bu gelişmeler Amerika için iyi değil. Çinli yatırımcıların bugünlerde çok fazla parası var. Amerika’nın ise çok fazla borcu mevcut" diye konuştu.

Kaynak: İHA