'Cerrahpaşa, En Yüksek Puanla Öğrenci Alan Tıp Fakültesi'

İstanbul ÜniversitesiCerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın: 'Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni Türkiye'nin YKS birincisi ve altıncısı tercih etti. Bu tercihler sonucunda da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Türkiye'de en yüksek puanla öğrenci alan tıp fakültesi oldu'

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, "İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa olarak Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni Türkiye'nin YKS birincisi ve altıncısı tercih etti. Bu tercihler sonucunda da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Türkiye'de en yüksek puanla öğrenci alan tıp fakültesi oldu." dedi.

Aydın ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) birincisi Mustafa Emir Gazioğlu ile altıncısı Ege Uğur, üniversitenin rektörlük binasında basın toplantısı düzenledi.

Nuri Aydın, YKS birincisi ve altıncısının Cerrahpaşa'yı tercih etmesinden fakülte ve hastane olarak gururlu olduklarını belirterek, öğrencilere fakültenin tüm imkanlarıyla en iyi eğitim hizmetini sağlayacaklarını anlattı.

Cerrahpaşa'nın, sektördeki öncü tıp fakültesi olduğunu dile getiren Aydın, şöyle konuştu:

"Teknik imkanları, robotik cerrahi, kanser araştırmaları ve teknolojisinde ileri düzeyde işlemlerin yapıldığı Türkiye'deki öncü fakültelerimizden biri. O açıdan Türkiye birincisi ve altıncısının da bu fakülteyi tercih etmesi ve Türkiye sıralamasında da tıp fakültemizin en yüksek puanlı tıp fakültesi olması bizi ayrıca mutlu etmekte ve sevindirmekte. Ben arkadaşlarıma tekrar teşekkür ediyorum. Onlara 'aramıza hoş geldiniz' diyorum. Bundan sonraki tıp fakültesini tercih edecek arkadaşlar için de onlar bir öncü, yol gösterici oldu. Bu açıdan da daha sonraki yıllarda bu sınava girecek arkadaşlarımızın, onların izinden ilerleyip başarılı olacağına inanıyorum."

İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa olarak ikiye bölündükten sonra İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa'nın Türkiye'deki genel başarı sıralamasından bahseden Aydın, YKS sınavında ilk 100'den 12, ilk 200'den 29 ve ilk binden 135 öğrencinin kendilerini tercih ettiğini belirtti.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde yeniden yapılanma süreci olduğunu anlatan Aydın, "Bu süreç içerisinde de binalarımızı yenileyip yeni teknolojiler ekleyeceğiz. Böyle kaliteli ve yüksek bilgi düzeyine sahip öğrencilerimize de layık olacak hem fiziki imkanlara hem eğitimimizi daha üst noktalara taşıma hedefindeyiz." dedi.

- "Hedefimdeki yer burasıydı"

YKS Türkiye birincisi Mustafa Emir Gazioğlu, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa'nın bir marka olduğunu ve bu yüzden burayı tercih ettiğini belirterek, "Başından beri hayalimdeki, hedefimdeki yer de burasıydı. Onun için burayı tercih ettim. Çok mutluyum." dedi.

11. sınıftan itibaren düzenli olarak ders çalıştığını, 12. sınıfta çalışmalarını daha da yoğunlaştırdığını ifade eden Gazioğlu, göz veya dahiliye alanında uzmanlık yapabileceğini ifade etti.

- "Hedefime ulaştığım için çok mutluyum"

Türkiye altıncısı Ege Uğur ise "Cerrahpaşa'yı seçmemde en önemli etken buranın ekol bir okul olması. Benim için bir üniversiteden öte. Sınava hazırlanırken hedefim burasıydı. Hedefime ulaştığım için çok mutluyum. Köklü bir okul. Alanında en yetkin hocaların burada olması beni bu okula yönlendiren önemli bir etkendi." diye konuştu.

Babasının radyolog olduğunu kaydeden Uğur, kendisinin de üniversitede radyoloji alanında uzmanlık yapmayı düşündüğünü sözlerine ekledi.
Kaynak: AA