Bilecik'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 96. Yılı

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın ve CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Bilecik'in düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ncı yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bilecik'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 96. Yılı
Vali Büyükakın mesajında, ulusal kurtuluş mücadelesinde önemli yeri olan Türk milletinin makus talihinin yenildiği Bilecik'in düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ncı yılını kutlamanın sevinç ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Tarihini ve geçmişini iyi bilmeden geleceği inşa etmenin mümkün olmadığını aktaran Büyükakın, şunları kaydetti:

''Bu nedenle kurtuluş günlerimiz, tarihe ışık tutması, geleceğimize yön vermesi açısından son derece önemlidir. Bilecik halkı, Kurtuluş Savaşı sırasında ortaya koydukları destansı mücadele örneğiyle, topraklarımızı savunmuş, tarihimize şanlı bir direniş sayfası eklemişlerdir. Bu mücadele zaferle sonuçlanmış, atalarımız bizlere bağımsız ve hür bir vatan bırakmışlardır. Atalarımızın büyük zorluklarla düşman işgalinden kurtardıkları memleketimizin emanetçileriyiz. Bu emaneti gelecek kuşaklara en iyi şekilde bırakmak da en önemli görevimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle, Bilecik'in düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ncı yılını kutluyor, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bu vatan için canını veren tüm şehitlerimizi ve gazilik mertebesine erişmiş olanları rahmetle ve minnetle anıyorum.''

- Milletvekili Tüzün

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün de 6 Eylül'ün, ulusun yenilmezliğinin simgesi ve Bilecik'in göğsündeki onur madalyası olduğunu ifade etti.

Tüzün, açıklamasında şu değerlendirmelere yer verdi:

''Kuruluşun beşiği bu topraklar, aynı zamanda milli mücadelenin kentidir. 6 Eylül destandır, diriliştir, kuruluştur ve kurtuluştur. İnsanımız için özgür olma tarihinin başlangıcıdır. Bilecik tüm değerleriyle bir yurtseverlik göstergesidir. Cumhuriyetimizin kurulmasında önemli görevler üstlenen Bilecik yarınlara da umut ve güvenle bakmak istemektedir. Çünkü hepimizin endişeyle izlediği gibi bugün yaşadığımız bu topraklar çok tehlikeli gelişmelere sahne oluyor. 96 yıl önce düşman işgalinden kurtarılan Bilecik, her zaman dik duran, eğilmeyen, kardeşlik ve birlik bayraklarını hep yükseklerde tutan, her tür baskıyı elinin tersiyle iten ve kuruluşun beşiği, geçmişine olduğu kadar geleceğine de sahip çıkan önder ve örnek bir kenttir.''

Kaynak: AA