AK Parti Giresun Milletvekili Öztürk Açıklaması

'Türkiye'nin kalıcı ve istikrarlı bir fındık politikası olmalı'.

AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, Türkiye'nin kalıcı ve istikrarlı bir fındık politikasının olması gerektiğini söyledi.

Öztürk, bir otelde AK Parti Giresun milletvekilleri Kadir Aydın ve Sabri Öztürk ile ortak düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin hem üretim hem de pazar bakımından fındıkta dünya tekeli olduğunu belirtti.

Henüz fındıkta kalıcı ve istikrarlı bir fındık politikasının bulunmadığını vurgulayan Öztürk, "Türkiye'nin kalıcı ve istikrarlı bir fındık politikası olmalı. Dünya üretim ve pazarının büyük kısmı elimizde. Bu üründe tekeliz. Kalıcı ve istikrarlı fındık politikamız olmaz ise her sene rüzgara göre fındığı tartışmaya devam ederiz." dedi.

Devlet tarafından ÇAYKUR gibi fındıkta bir kurumun kurulması, üretimden satışa kadar tüm politikanın buradan belirlenmesi gerektiğini aktaran Öztürk, şöyle konuştu:

"Derdimiz Türk fındığı. Üretimden tüketime kadar politikamız olmalı. Bunun için de bir fındık kurumu kurulmalı. ÇAYKUR örneği gibi. Bu kurumun öncülüğünü de devlet yapmalı. Üretimden tüketime kadar politikayı bu kurum belirlemeli. Fındık kimsenin tekeline bırakılmayacak kadar değerli bir ürün."

Öztürk, fındık fiyatının en az 15 lira olmasını ve üreticilerden bu konuda sabır göstermelerini isteyerek, "Üreticimiz sabrederse rakam bu seviyeleri yakalayacak, hatta daha da yukarılara çıkacaktır. Rekolte düşük ve fiyat kendiliğinden oluşacaktır." diye konuştu.

AK Parti Parti Giresun Milletvekili Kadir Aydın ise AK Parti döneminde fındık üreticilerinin hiç bir zaman mağdur edilmediğini, bu yıl da gereken katkı ve desteğin sonuna kadar verileceğini söyledi.

Milletvekili Sabri Öztürk ise sorunların çözümü Giresun halkıyla ortak hareket ettiklerini söyledi.

Öztürk, ziyaretlerle vatandaşlarla buluştuklarını, burada halkın istek ve taleplerini aldıklarını dile getirerek, "Giresun'u ortak akılla yönetiyoruz. Toplumun sesine kulak veriyor, sorunları çözme noktasında gayret sarfediyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hizmetlerimiz sürecek." dedi.
Kaynak: AA