13. Uluslararası Balkan Eğitim Ve Bilim Kongresi

13. Uluslararası Balkan Eğitim ve Bilim Kongresi, Edirne'de başladı.

13. Uluslararası Balkan Eğitim Ve Bilim Kongresi
Trakya Üniversitesi (TÜ) Eğitim Fakültesi tarafından Balkan Kongre Merkezi'nde düzenlenen kongreye Türkiye, Hırvatistan, Bulgaristan ve Makedonya'dan akademisyen ve eğitimciler katıldı.

Kongrenin açılışında konuşan TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, TÜ'nün tüm yönüyle yüzünü Balkanlara dönmüş bir üniversite olduğunu söyledi.

TÜ'nün bölgenin ve Balkanların en önemli eğitim kurumlarından biri olduğunu dile getiren Tabakoğlu, "Edirne esasen güzel bir balkan şehridir. Balkanlara ve Avrupa'ya en yakın Türk şehri konumunda bulunuyor. Dolayısıyla bütün kapılarıyla, gözleriyle Balkanlara bakan bir üniversite konumunda üniversitemiz. Uluslararası öğrenci sayımız 3 bini geçti ve bunların büyük bir bölümü Balkanlardan gelen öğrencilerimizden oluşuyor. Aynı zamanda Balkan Üniversiteler Birliği'nin kurucusu ve daimi genel sekreterliğini yürüten bir üniversiteyiz." ifadelerini kullandı.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıdvan Canım da kongrede eğitim konusunun ayrıntılı şekilde ele alınacağını dile getirdi.

Eğitimin bireylerin gelişiminde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Canım, "Eğitim, bireyde istenen davranış değişimini sağlamaktır. Bu durum Türkiye'nin eğitim sisteminde de ulaşılması istenen bir amaçtır." dedi.

Kongre açılışında TÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyeleri tarafından mini bir klasik müzik dinletisi de sunuldu.

Açılış programının sonunda TÜ Rektörü Prof. Dr. Tabakoğlu tarafından misafir ülkelerden gelen katılımcılara hediye takdim edildi.

Kongre, 8 Eylül'e kadar devam edecek.

Kaynak: AA