Yüksel Aksu 'Dostluk Kısa Film Festivali' Jüri Başkanı Oldu

'Dondurmam Gaymak', 'Entelköy Efeköy'e Karşı', 'İftarlık Gazoz' gibi filmlere imza atan ve festivallerden çok sayıda ödül alan Yüksel Aksu, festivalin jürisine başkanlık yapacak.

Gönül adamlığı, dostluğu, derinliği, samimiyeti ve inceliğiyle insanları etkileyen Fethi Gemuhluoğlu'nun "dostluk" anlayışından yola çıkılarak bu yıl ilki düzenlenecek Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali'nin jüri başkanı belli oldu.

Cumhurbaşkanlığı'nın himaye ettiği, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin desteklediği festivalin jürisine yönetmen Yüksel Aksu başkanlık yapacak.

"Dondurmam Gaymak", "Entelköy Efeköy'e Karşı", "İftarlık Gazoz" gibi filmlere imza atan ödüllü yönetmen, özgün bir tarza sahip olması, sineması ve akademisyenliği ile bugüne kadar birçok genç kısa filmciye desteği ve dostluğu ile tanınıyor.

- Festival 14, 15 ve 16 Aralık'ta

Balkon Film tarafından organize edilen festivalin Direktörlüğünü Faysal Soysal, Genel Sanat Yönetmenliğini Mehmet Lütfi Şen üstleniyor.

"Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali" ve "Kısa Metraj Film Yarışması" ana kategorilerinden oluşan festivalde, birinciye 40 bin, ikinciye 20 bin, üçüncüye ise 12 bin lira ödül verilecek.

Festivalde ayrıca bir kısa filme 15 bin lira değerinde "Fethi Gemuhluoğlu Dostluk Ödülü" takdim edilecek.

Başvuruları ise FilmFreeway veya www.dostlukfilmfestivali.com'dan yapılan festival 14, 15 ve 16 Aralık'ta gerçekleştirilecek.
Kaynak: AA