TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Bozkır'dan İdlib Değerlendirmesi

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, "İdlib konusunda, Suriye konusunda dostumuz Rusya ile çok yakın temas içerisindeyiz. Bizim bütün arzumuz İdlib’te sivil insanlarla militan grupların ayırt edilmesi ve burada olabilecek herhangi bir harekat sırasında sivil kaybının ortaya çıkmamasıdır" dedi.

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Bozkır'dan İdlib Değerlendirmesi
TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, Rusya Federasyonu Büyükelçisi Aleksey Erkhov ile makamında bir araya geldi. İki ülke arasında stratejik işbirliği mekanizmasının olduğunu belirten Bozkır, parlamento düzeyinde devamının kararlaştırıldığını ve iki Dışişleri Komisyonu Başkanının ilişkileri geliştirme kararı alındığını ifade etti.

Suriye’ye ilişkin İran’da düzenlenecek toplantıdan neler beklendiğine ilişkin olarak ise Bozkır, "Cuma günü Tahran’da yapılacak zirvenin sonuçlarından çok umutluyum. Bölgeyi tanıyan, bölgeyle ilgili sorumluluk üstlenmiş üç ülke bölgenin barış içinde geleceğe bakması için gerekli kararları alacaklardır" ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Etrhkov ise, "Beraber düzenlemeye gayret gösterdiğimiz bu etkinlik çok hassas tarihlerde yer alacak. Suriye topraklarında kalıcı barışın tesisi en büyük temennimiz" şeklinde konuştu.

Bozkır ve Büyükelçi Erkhov basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. İdlib konusundaki soru üzerine Bozkır, "İdlib konusunda, Suriye konusunda dostumuz Rusya ile çok yakın temas içerisindeyiz. Bizim bütün arzumuz İdlib’te sivil insanlarla militan grupların ayırt edilmesi ve burada olabilecek herhangi bir harekat sırasında sivil kaybının ortaya çıkmamasıdır. Bunun sonucunda herkesin çekindiği bir göç dalgasının meydana gelmemesidir" dedi.

Aynı soruya Erhkov ise şöyle cevap verdi:

"Suriye’deki ve özellikle kuzey Suriye’deki durumla ilgili Türk partnerlerimizle çok sıkı işbirliği ve temas içindeyiz. Konu sürekli gündemde. Bu işbirliğimiz temelinde ortak yaklaşımların üretilmesi, tesis edilmesi ve temel almacı kalıcı barışın tesis edilmesidir. 7-8 Eylül’de zirve kapsamında çözümün üretilmesi için mükemmel fırsat doğacaktır."
Kaynak: İHA