Tataristan'da Müslüman Sinema Festivali Başladı

Rusya’ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nde 14’üncü Uluslararası Kazan Müslüman Sinema Festivali başladı, 7 Türk filmi aday gösterildi.

Tataristan'da Müslüman Sinema Festivali Başladı
Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Uluslararası Kazan Müslüman Sinema Festivali başladı.

Tataristan’ın başkenti Kazan’da ahlaki ve kültürel değerlerin güçlenmesi amacıyla düzenlenen festivalde Türkiye’den 7 film ödül için aday gösterildi. Törene Tataristan Parlamentosu başkanı Farid Mukhametsin, Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynutdin ve birçok politikacı ve sanatçı katıldı.



Türkiye’den 7 film aday gösterildi

Başkent Kazan’da düzenlenen törenle başlayan festivalde Türkiye’den Gültekin Bayır’ın yönettiği “Bir denizcinin doğum günü”, Kaan Atilla Taşkın’ın yönettiği “Bulutların ardında”, Nurdan Tümbek Tekeoğlu’nun yönettiği “İki yaka yarım aşk”, Emir Aksay’ın yönettiği “Evliya Çelebi’nin Kazan seyahati”, Murat Pay’ın yönettiği “Miraciyye: Saklı Miras”, Murat Düzgünoğlu’nun yönettiği “Halef” ve Hasan Erdoğmuş’un yönettiği “İsterdim” isimli yapımlar büyük ödüller için aday gösterildi.

60 ülkeden 967 film yarışacak

Açılışı gerçekleşen festivalde yönetmen Mustafa Kara jüri üyeleri arasında yer alırken, yapımcı Menderes Demir, ünlü oyuncular Serdar Gökhan, Ergun Kuyucu ve Şükrü Babacan da konuk olarak katılıyor. Rusya, Türkiye, İran, Kazakistan, Irak, ABD, Cezayir, Lübnan, Azerbaycan, İsviçre ve Hollanda’nın da aralarında bulunduğu 60 ülkeden 967 yapımın başvurduğu yarışmada ilk eleme sonucunda 27 ülkeden 65 yapım festivalde yapılacak yarışmanın adayı olarak seçildi. Festival 10 Eylül tarihinde ödül töreniyle tamamlanacak.
Kaynak: İHA