Piyanist Gülsin Onay Adına Beste Yarışması

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat: 'Gülsin Onay Ulusal Beste Yarışmasına yoğun talep var. Yarışmaya başvuru sayısı gayet yüksek.'

Piyanist Gülsin Onay Adına Beste Yarışması
Süleymanpaşa Belediyesi, müzik otoriterilerinin ilk dönemlerinde "harika çocuk" olarak nitelediği Gülsin Onay adına beste yarışması düzenledi.

Gülsin Onay Ulusal Beste Yarışması ile ilgili AA muhabirine açıklama yapan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ'ın kültür ve sanat alanındaki vizyonunu artırmak için böyle bir yarışma düzenledikleri söyledi.

Eşkinat, Türkiye'nin yetiştirdiği, dünyanın çok yakından tanıdığı bir devlet sanatçısı adına etkinlik düzenlemekten onur duyduklarını ifade ederek, "3 yıldır Gülsin Onay Piyano Günleri düzenliyoruz. Gülsin hanım bizim fahri hemşehrimiz ve sanat elçimiz. Bütün dünyaya Süleymanpaşa'nın tanıtımını yapıyor. 3 yıldır düzenlediğimiz piyano günlerine bu yıl beste yarışmasını da ekleyerek zenginlik katmak istedik." diye konuştu.

Gülsin Onay'ın "harika çocuk" olarak başladığı müzik yaşamını dünyanın önemli orkestraları ve şefleriyle çalışmalar yaparak sürdürdüğünü aktaran Eşkinat, böyle önemli bir sanatçı adına şehirde etkinlik düzenlenmesinin gurur verici olduğunu dile getirdi.

Bisanthe ve Rodosto markaların üzerinde kendi kimliğinde, kendi özelliğinde başka bir yere benzemeyen bir Tekirdağ oluşturmak istedikleri belirten Eşkinat, şunları kaydetti:

"Ayşegül Sarıca gibi ünlü sanatçı ve eleştirmenlerin yer aldığı uluslararası bir jüri oluşturduk. Bisanthe markamızın içinde birinci Gülsin Onay Beste Yarışması'nı düzenleyeceğiz. 12 Eylül son katılım tarihi. Daha sonra jürimiz toplanacak ve her sene yaptığımız gibi finalini Gülsin Onay'ın yaptığı gecede yarışma sonuçları açıklanacak. Gülsin Onay Ulusal Beste Yarışması'na yoğun talep var. Yarışmaya başvuru sayısı gayet yüksek.

Yaptığımız sanatsal faaliyetlerin hepsi ortada. Başladığımız işi her yıl aynı şekilde sürdürüyoruz. Spor da Rodosto, sanatta Bisanthe markasıyla etkinlikleri düzenlemeye ve her yıl geliştirmeye devam ediyoruz. Sanatla, sanatçıyla her zaman iç içeyiz. Dünya ünlü bir sanatçımızın Süleymanpaşa markasını dünyaya taşımasından gurur duyuyoruz. Kendisinin bizim için yaptığından onur duyuyoruz."

-Yarışma

Yarışma şartnamesi ve başvuru koşulları hakkında detaylı bilgiye https://www.suleymanpasa.bel.tr/beste-yarismasi adresinden ulaşılabiliyor. Turgay Erdener, Ayşegül Sarıca, Emre Şen, Hasan Uçarsu, Serdar Yalçın'dan oluşan juri değerlendirmesine göre birinciye 10 bin, ikinciye 7 bin 500, üçüncüye 5 bin lira ile iki mansiyona 2'şer bin ödül verilecek.

Son başvuru tarihi 12 Eylül olarak belirlendi.
Kaynak: AA