KKTC'de Hayvancılardan Traktörlü, Eşekli Protesto

KKTC’de Türk Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği hükümetin almış olduğu yüksek zamlara karşı Tarım Bakanlığı önünde traktörler ve eşeklerle protesto gösterisi gerçekleştirdi. Polis ile karşı karşıya gelen eylemciler bakanlık binasının kapısını kırarak binaya girdi.

KKTC'de Hayvancılardan Traktörlü, Eşekli Protesto
Türk Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, KKTC hükümetinin almış olduğu yüksek zamlara karşı eylem kararı aldı. Sabahın erken saatlerinde KKTC’nin diğer bölgelerinden eşekler, traktörler ve tarım makineleri ile birlikte toplanarak bir araya gelen Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği üyeleri başkent Lefkoşa’da trafiği felç etti yolları kapattı. Bir gurup Hayvancılar Birliği üyeleri de traktörler ile Tarım Bakanlığı önüne gelerek yolu kapattı. KKTC Tarım Bakanlığı önündeki eylemciler, bakanlık binasının kapısını zorlayarak içeri girdi. Bakanlık binasının kapı camları kırıldı. Eylemciler ile polis arasında arbede yaşandı. Yaşanan arbede de bir polisin yaralandığı öğrenildi. Eylemciler Bakan Şahali aleyhine sloganlar attı. Eylemciler, Bakanlık binası içinde eylemlerini sürdürüyor.

KKTC Çevik Kuvvet , Birliği Tarım Bakanlığına giren eylemcilere şuan müdahale etti. Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği taleplerinin yerine getirilmesi aksi taktirde eylemlerinin sertleştirmeye gideceğini belirtti.

Bakanlık önünde konuşan Türk Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğlulari bugün gerçekleştirdikleri eylemin bir varoluş mücadelesi olduğunu belirtti.

Hayvancının üretimden vazgeçtiğini belirten Naimoğluları, hükümete seslenerek "Bize ekmek parası versinler. Hayvancı yok oldu" dedi.

Son dönemde yapılan zamları eleştiren Naimoğluları "Bir hükümet zam yapıyor, bir tüccar zam yapıyor. Aylardır hayvancı, çiftçi, üretici özveride bulunuyor. Buna rağmen hayvancının arpasına yüzde 140 zam yapılıyor” diye konuştu.

Naimoğluları, "İster gelip açıklama yapsınlar ister yapmazlar. Bu iş bitmiştir" dedi.

Kaynak: İHA