Gercüşlü 'Genç Çiftçilere' Hibe Hayvan Desteği

Batman’ın Gercüş ilçesinde Genç Çiftçi Projesi kapsamında hibe desteğinden yararlanmaya hak kazanan 9 çiftçiye, 45 büyükbaş hayvan dağıtıldı.

Gercüş'te, Genç Çiftçi Projesi kapsamında hibe desteği almaya hak kazananlar için temin edilen büyükbaş hayvanların dağıtımı, Batman İl Özel İdaresi Şantiye Şefliği bahçesinde törenle yapıldı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Metin Kaplan, törende yaptığı konuşmada, "genç çiftçilere" Tarım ve Orman Bakanlığının kırsal kalkınma destekleri kapsamında, hazırladıkları üretim projelerine göre hibe yardım sağlandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Buradaki amacımız çiftçilerin daha doğrusu genç çiftçilerin köye dönüşünü sağlamak ve iş sağlanması amacımızın dışında bitkisel üretime destekleme için bahçe yapılması için proje kapsamında desteklerimiz oldu. Bununla ilgili bakanlığın hem hayvancılık ile ilgili hem de bitkisel üretim ile ilgili bitkisel üretimde ülkenin önde gelen ürünleri gelen alakalı destekleri devam edecek. Bunda en önemli amaç ise köye dönüşü sağlamak ve genç çiftçilerin sayısını artırmaktır."

Gercüş Kaymakamı Ünal Koç'un da katıldığı törende, projeleri kabul edilen 9 "genç çiftçi" için temin edilen 45 büyükbaş, hak sahiplerine kurayla teslim edildi.

Kaynak: AA