Dağcılar Nemrut Dağı'na Tırmandı

Bir grup dağcı, Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki 'güneşin doğuşunun ve batışının en güzel izlendiği yer' yakıştırması alan Nemrut Dağı'na tırmandı.

Osmaniye'de faaliyet gösteren Dağcılık Kulübü üyeleri, Adıyaman'ın Kahta ilçesi sınırlarındaki Nemrut Dağı'na tırmanarak güneşin doğuşunu izledi.

Yaklaşık 40 kişilik dağcı grubu, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Milli Park Alanı olarak korumaya alınan bölgede, eşsiz eserlerin yanı sıra 2 bin 150 metre yüksekliği sayesinde "güneşin doğuşunun ve batışının en güzel izlendiği yer" yakıştırması alan Nemrut Dağı'na tırmandı.

Zorlu yürüyüşün ardından zirveye ulaşan dağcılar, güneşin eşsiz doğuşuna şahit oldu.

Dağcılık Kulüp Başkanı Muhammet Doğan, şu ana kadar sayısız etkinlik düzenlediklerini, ulaşılamaz dağlara tırmandıklarını fakat Nemrut Dağı'nda aldıkları keyfi hiçbir yerde bulamadıklarını belirtti.

Kulüp üyesi dağcı Yücel Erdoğan ise kralların güneşin doğuşunu izledikleri yer olan Nemrut Dağı'nda bu duyguyu yaşamanın anlatılmayacak kadar güzel olduğunu kaydetti.

Dağcılar daha sonra Arsemia, Eski Kahta Kalesi, Tarihi Cendere Köprüsü ve Karakuş Tümülüsü'nü ziyaret ederek ilçeden ayrıldı.

Kaynak: AA