Bingöl'de 'Sağlık Sokağı' Kuruldu

Bingöl'de, Halk Sağlığı Haftası nedeniyle "Sağlık Sokağı" etkinliği düzenlendi.

Halk Sağlığı Başkanlığı ile TOKİ yönetimi iş birliğiyle Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında İnönü Mahallesi TOKİ Konutları alanında "Sağlık Sokağı" oluşturuldu.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Vedat Söyiler, yaptığı konuşmada, hafta dolayısıyla vatandaşlara ücretsiz olarak KETEM taramaları, şeker ve tansiyon ölçümü, obeziteyle mücadele ve organ bağışı konusunda çalışma yaptıklarını söyledi.

Koruyucu sağlık hizmetlerinde Türkiye'de ciddi bir dönüşüm yaşandığına işaret eden Söyiler, şunları kaydetti:

"Son 6 yıldır Dünya Sağlık Örgütü tarafından Türkiye çok konuşuluyor ve övülüyor. Örneğin bulaşıcı hastalıklar konusunda aşı sorununu çözdük. Kızamık vakası artık Bingöl'de görülmüyor. Bulaşıcı hastalıklarla mücadele konusunda çok iyi seviyelere geldik. Şu an temel sıkıntılardan bir tanesi, bulaşıcı olmayan hastalıklarla mücadeledir. Örneğin obezite. Toplumda ciddi anlamda obezite baş göstermeye başladı. Obeziteye bağlı olarak kronik hastalıklar gelişiyor. Şeker, hipertansiyon ve ona bağlı olarak kalp, damar hastalıkları, kanser vakaları. Artık toplumda bu tür vakalar artmaya başladı. Devletimiz, Sağlık Bakanlığımız artık bu konularda ciddi çalışmalar başlattı. Biz de bu işlerin neferleriyiz."

"Sağlık Sokağı"nda ücretsiz sağlık taramaları yapıldı ve bilgilendirici el broşürleri dağıtıldı.

Kaynak: AA