Bayburt'ta Cumhuriyet Caddesi Yenileniyor

Bayburt'ta, Cumhuriyet Caddesi'nde ikinci etap yol ve kaldırım çalışmaları başladı.



Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, yaptığı yazılı açıklamada, her hizmetin en güzeline layık olan Bayburt'un altyapı problemlerini çözdükten sonra yol ve kaldırım çalışmalarına başladıklarını belirtti.

Büyük ve modern şehirlerdeki kalıcı asfalt ve kaldırım uygulamalarını Bayburt'ta da gerçekleştirdiklerine işaret eden Memiş, "İlk olarak, kazılan yol ve kaldırımları daha modern bir şekilde yeniden yaptık. En kaliteli malzeme ve işçilikle imalatlarını gerçekleştirdiğimiz çalışmalar kapsamında şehrimizin en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi ve Saat Kule Meydanı'na daha da titizlik gösterdik." ifadelerini kullandı.

Memiş, çalışmalar sırasında estetik görüntüyü de ihmal etmediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Saat Kule Meydanı ve Cumhuriyet Caddesinde ilk etapta gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızın takdir edilmesi ve şehrimize ayrı bir estetik görüntü kazandırması bizi de çok memnun etti. Caddemizin kalan kısmında da aynı kaliteyi ve estetik değişimi oluşturmak amacıyla kazı çalışmalarına başladık. Kontrollü bir şekilde devam ettiğimiz kazı çalışmalarının ardından birinci etapta olduğu gibi yine kalıcı olması amacıyla bazalt granit kaldırım çalışması yapacağız. Işıklandırma göz kamaştıracak şekilde yine aynı olacak. Refüjler ağaçlandırılıp rengarenk çiçeklerle bezenecek. Yol çalışması birinci etapta olduğu gibi küp taş uygulaması ile değil, asfalt olacak."

Kaynak: AA