Uşak Üniversitesi'ne 5 Bin 781 Öğrenci Kayıt Yaptıracak

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, 2018 YKS sonuçlarına göre Uşak Üniversitesi’ne 5 bin 781 öğrencinin kayıt yaptıracağını söyledi.

Savaş, yaptığı yazılı açıklamada, 2018 YKS sonuçlarına göre Uşak Üniversitesine kayıt yaptırmaya hak kazanan adayların 7 Eylül Cuma günü mesai bitimine kadar kayıtlarını yaptırması gerektiğini bildirdi.

Kayıtların bu sene de hem e-devlet yoluyla online (e-kayıt) hem de YKS yerleştirme belgesinde belirtilen adreslerde yapıldığını belirten Prof. Dr. Savaş, "Öğrenci odaklı eğitim anlayışıyla yaptığımız her çalışma öğrencilerimizin memnuniyeti içindir. 2018 YKS sonuçlarına göre ek yerleştirmeler, özel yetenek sınavları ve uluslararası öğrenciler hariç, üniversitemize 5 bin 781 öğrenci yerleşecektir. Bunun 3 bin 439’u lisans, 2 bin 342’si ise ön lisans öğrencisidir." dedi.

Kayıt yaptıracak öğrencilere yardımcı olmak için Uşak Otogarı ve Bir Eylül Yerleşkesi’nde danışma stantları kurduklarını kaydeden Rektör Savaş, şunları kaydetti:

"Kayıt yaptıracak öğrencilerimizin şehir merkezinden Bir Eylül Yerleşkemize ulaşımlarını kolaylaştırmak için üniversitemize ait araçlar otogarda hazır bekleyecek. Hem otogarda hem de yerleşkemizde kurduğumuz danışma stantlarımızda öğrencilerimize yardımcı olacağız. Uşak Üniversitesi her yönüyle 2018-2019 akademik yılına hazır. Ülkemizin her yerinden aileler çocuklarını bize emanet ediyor. Biz Uşak Üniversitesi ailesi olarak en donanımlı şekilde gençlerimizi hayata hazırlıyoruz."

Kaynak: AA