Malatya'da İtfaiye Merkezinin Temeli Atıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesince yaptırılacak itfaiye merkezinin temeli törenle atıldı.

Malatya'da İtfaiye Merkezinin Temeli Atıldı
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Alparslan Türkeş Bulvarı girişinde düzenlenen törende yaptığı açıklamada, hazırladıkları acil eylem planı kapsamında 112 projeden 8'incisi olan itfaiye merkezinin temelini atacaklarını söyledi.

Belediye olarak vatandaşa verdikleri sözleri hayata geçirdiklerini anlatan Polat, "112 projeyi milletimize söz olarak verdik. Bu projeler arasında altyapı yatırımları, çevre düzenleme çalışmaları, temel atma ve tanıtım programları var. Türkiye'nin 2023 ve 2071 hedefleri doğrultusunda kentimizi geleceğe hazırlıyoruz. İmar, ulaşım ve altyapı projelerinde güncellenmesi gereken projeleri güncelliyoruz. Kentimizi 2053 ve 2071 vizyonuna hazır hale getiriyoruz." diye konuştu.

Kentin batı bölgesinin itfaiye merkezinin temelini bugün attıklarını bildiren Polat, doğu bölgesinde ise Çöşnük Mahallesi'nde itfaiye merkezi çalışmasının devam ettiğini ifade etti.

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenci ise itfaiye merkezinin hayırlı olmasını temenni etti.

AK Parti iktidarlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ülkeyi ekonomik anlamda en az 4 katı büyüttüğünü kaydeden Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Büyümeyi milletle beraber yaparken, bir yandan da neredeyse her yıl karşılaştığımız krizlerle bu millete maliyet ödetmeye çalışanlara karşı da mücadelemizi sürdürdük. Bu operasyonlar, hükümete ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik gözükse de esasında milletin kendisine yapılmış bir operasyondur. Finansal araçlar ve terörle yapılan operasyonların tamamında esnafımız, memurumuz, biz bedel ödüyoruz. Enflasyon, faiz ve dolarla bu milleti dize getirmeye çalışıyorlar. Milletin inancını ve direncini gördükçe bunlarda geçer diyoruz."

AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır da itfaiyenin olaylara zamanında müdahale edebilmesinin çok önemli olduğuna işaret ederek, "İtfaiyeyi sadece çıkan yangına koşan bir ekip olarak düşünmeyin, trafik kazasına, balkonda mahsur kalan vatandaştan, kanadı kırık ve ağaçta mahsur kalan kuşa kadar her olaya koşan çok dinamik bir ekip. Böyle bir binanın yapılması itfaiyeye daha da güç katacak." diye konuştu.

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı da yeni merkezin hayırlı olmasını temenni ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından merkezin temeli atıldı.

Kaynak: AA