'Kriz Yok, Operasyon Var'

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Sevim, "Döviz fiyatlarının aşırı yükselmesi ve hatta aşırı hareketli olması çok ciddi bir operasyon. Yani kriz yok, operasyon var." dedi.

İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında konuşan Sevim, AK Parti teşkilatlarında 3 Eylül itibarıyla yerel seçim startının verildiğini belirterek, seçimlere her zaman hazır olduklarını ve sürekli sahada olduklarını söyledi.

Türkiye ekonomisi ve dövizdeki dalgalanlamalar hakkında değerlendirmede bulunan Sevim, şunları kaydetti:

"Ülkemizde sürekli bir ekonomik kriz algısı oluşturanlar var. Bu ekonomik operasyon ekonomik kriz değildir. Ekonomik kriz ödeme kabiliyetinin bozulmasıdır. Ödeme kabiliyeti bozulmadan kriz olduğunun iddia edilmesi çok yanlış olur. Kur hareketi ve buna bağlı olarak milli para değerinin ani düşüşü nedeniyle bir ekonomik operasyon yaşıyoruz. Döviz fiyatlarının aşırı yükselmesi ve hatta aşırı hareketli olması çok ciddi bir operasyon. Yani kriz yok, operasyon var."

Sevim, Türkiye'deki döviz fırsatçılığına karşı Ticaret Bakanlığının harekete geçtiğini ve "haksız ticari uygulama" yapanlara 50 bin liraya kadar cezai işlem uygulanacağını vurguladı.

Toplantıya AK Parti Afyonkarahisar il başkan yardımcıları Hüseyin Ceylan Uluçay ve Ziya Coşkun Karadeniz katıldı.

Kaynak: AA