Erenler Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti

Erenler Belediyesi eylül ayı meclis toplantısı gerçekleşti. Toplantıda Belediye Başkanı Cavit Öztürk imar barışı hakkında uyarılarda bulundu.

Erenler Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti
Erenler Belediye eylül ayı meclis toplantısı geniş katılımla yapıldı. Gerçekleşen toplantıda Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk imar barışı hakkında uyarılarda bulundu. Başkan Öztürk yaptığı açıklamada, kaçak yapılaşmanın önlenmesi ve çarpık kentleşmeye müsaade edilmemesi için yapılan hiçbir yapıya izin verilmediğini belirterek vatandaşların bu konuda cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalacaklarını dile getirdi.

İzinsiz yapılaşmanın önüne geçilmesi adına uyarılarda bulunan Başkan Öztürk, imar barışı için beyan edilen yapıda uydu fotoğrafları arazi tespit çalışmaları yapıldığını belirtti.

Öztürk, “Ruhsatsız binaların kayıt altına alınması ve çarpık kentleşmenin önüne geçilmesi için başlatılan imar barışı kanunu 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için geçerlidir. Bu süreci fırsat bilip bu tarih sonrasından yapımına başlanan binalar belediyemiz tarafında yapılan gerek arazi tespit çalışmaları gerek uydu fotoğraflarından tespit edilecektir. Belediye olarak asla böyle bir kanunsuzluğa izin vermeyeceğiz. İmar barışı bahane edilerek yapılan kaçak yapılaşmaya asla müsamaha gösterilmeyecektir. 31 Aralık 2017 tarihinden sonra yapımına başlanarak İmar Barışı bahanesi ile usulsüzlük yapanların canı yanacak” dedi.

Kaynak: İHA