Bulanık'ta Kaz Yetiştiriciliği Bilgilendirme Toplantısı

Bulanık ilçesinde Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından kaz yetiştiriciliği, pazarlanması ve ıslahı konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Bulanık Ziraat Odasında düzenlenen toplantıda konuşan DAKA Muş Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Fuat Özkan, kaz yetiştiriciliğine yönelik eğitim çalışmaları yaparak yetiştiricileri bilgilendirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Bu sayede yetiştiricilerin, uygun altyapıyla bu alana yatırım yapmasının sağlanacağını bildiren Özkan, Muş'un kaz yetiştiriciliğinde marka il olması yolunda adımların atılacağını ifade etti.

Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Mehmet Akif Boz ise il genelinde kaz varlığının 98 bin civarında olduğunu kaydederek, şöyle konuştu:

"Hedefimiz geleneksel yapıyı bozmadan ve gerçek verim seviyesine ulaşarak üreticilerin kaz yetiştiriciliğini en iyi şekilde yapmasını sağlamak. Muş, kaz yetiştiriciliğinde ülkede üçüncü sırada yer alıyor. Geleneksel tüketim alışkanlığının ve çevre koşullarının uygun olması, Muş açısından önemli avantaj.

Ticari kaz yetiştiriciliğinin son yıllardaki gelişimi göz önüne alındığında Muş'un da bu gelişmeden pay alması gerektiğine inanıyoruz. Özellikle yerel ırkların kullanılması, ülkemiz açısından önemli bir avantajdır. Bu yapı bozulmadan iyileştirilerek ticari üretim sağlanabilir."

Toplantı soruların cevaplandırılmasının ardından sona erdi.

Kaynak: AA