Adana'da Kedi Ve Üç Yavrusunun Zehirle Öldürüldüğü İddiası

Adana Barosu Hayvan Hakları Komisyonu, kedilerin öldürülmesiyle ilgili suç duyurusunda bulundu.

Adana Barosu Hayvan Hakları Komisyonu, Adliye çevresinde yaşayan anne kediyle 3 yavrusunun zehirlenerek öldürüldüğü iddiasıyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Adana Baro Başkanı Veli Küçük, Baro Genel Sekreteri Semih Gökayaz, Baro Hayvan Hakları Komisyonu üyeleri Funda Adamhasan, Ayşegül Karataş ile avukatlar Ece Toplar ve Mustafa Kaplan, yaklaşık 15 gün önce anne kedi, sonrasında da 3 yavrusunun zehirlenerek öldürüldü iddiasıyla, Adliye’deki Suçüstü Savcılığına suç duyurusu dilekçesini verdi.

Dilekçede, adliye çevresinde yaşayan bir anne kediyle 3 yavrusunun faili meçhul kişilerce, zehirlenerek öldürüldüğü iddia edildi. Kedilerin ölülerini belediye temizlik aracına koyup atan belediye temizlik görevlisi de tanık olarak gösterildi. Ayrıca, kedileri öldürdüğü iddia edilen kişilerin tespit edilebilmesi için çevredeki güvenlik kamera kayıtlarının toplanıp incelenmesi istendi.

Adana Baro Başkanı Veli Küçük, gazetecileri yaptığı açıklamada, adliye arkasında yaşayan bir anne kedinin Kurban Bayramı'ndan önce, ardından da yavrularının zehirlenerek öldürüldüğünü belirterek, konuyla ilgili yasal işlem başlattıklarını söyledi.

Küçük, "Bu olumsuz olaydan ders çıkartılarak, şu an yasa taslağı Meclis gündemine getirilen hayvan hakları yasasının bir an önce çıkartılmasını istiyoruz. Hayvanlara karşı bu tür şiddetin, vahşetin cezasının belirlenmesini ve hele hele sahipsiz hayvan adı altında düzenlemeler yapılıp çok basit para cezaları ile bu olayların geçiştirilmesi önlenmeli. Daha ciddi caydırıcı hapis cezaları ile bu tür vahşetlerin önüne geçilmesi gerektiği yönündeki hassasiyetimizi ortaya koyuyoruz." dedi.

Kaynak: AA