Kocaeli'de '13. Sevgide Buluşalım' Etkinliği

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Cem Vakfı ve Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, 'cem erkanı' yapıldı, deyişler söylendi, dua edilmesinin ardından katılımcılara aşure ikram edildi.

Kocaeli'de '13. Sevgide Buluşalım' Etkinliği
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Cem Vakfı ve Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanlığı tarafından bu yıl 13'üncüsü düzenlenen "Sevgide Buluşalım" etkinliği gerçekleştirildi.

İzmit'teki Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, temel inanç kaynaklarının ve ortak değerlerinin Kur'an-ı Kerim ve Hazreti Peygamber olduğunu söyledi.

Hazreti Peygamber'e ilk inananlardan Hazreti Ali'yi de canları gibi sevdiklerini dile getiren Karaosmanoğlu, "Onun evladı Hazreti Hüseyin de bizim canımız, Allah yolunun en onurlu yolcularından biri. Duruşuyla, karakteriyle, Hazreti Peygamber'i örnek alışıyla, yanlış olan iktidara biat etmemesiyle bir onur timsali olarak karşımızda duruyor. Onurlu bir duruş sergiledi ve biz Hüseyin'i bu onurlu duruşundan dolayı seviyoruz. İsimlerimizde yaşıyor, Anadolu'da her evde bir Hasan, bir Hüseyin vardır." diye konuştu.

Karaosmanoğlu, Anadolu'nun çok zengin bir kültüre sahip olduğunu vurgulayarak, "Bin yıldır biz bu topraklarda kardeşçe yaşadık. Aramıza fitne ve ayrılık tohumları ekmek isteyenler olmuştur, bugün de vardır ama biz yine sevgide buluşacağız, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız ve hep birlikte Anadolu olacağız. Bu kardeşliğimizi kıyamete kadar hiçbir ayrılıkçı, hiçbir fitneci bozamayacaktır." ifadelerini kullandı.

Kocaeli'de 15 yıllık belediye başkanlığı boyunca hiçbir dil ve din ayrımı yapmadan vatandaşa hizmet ettiğini söyleyen Karaosmanoğlu, şöyle konuştu:

"İnsanların mezhebini veya siyasi görüşünü biz terbiye edemeyiz. Asla ve asla zorla birtakım sıkıştırmalarla biz değiştiremeyiz. Böyle bir yetkimiz de yok. Kerbela, İslam tarihinde büyük bir yaradır ve onu yapan zihniyet, onu yapan güç, hep lanetle anılmıştır ama Hüseyin ve Hüseyin'i seven Ehl-i Beyt torunları sevgiyle anılmıştır, Anadolu budur."

- "Yüreğimizde Türkiye sevgisi var"

Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner de görevlerinin toplumsal birliği ve dayanışmayı arttırmak olduğuna işaret ederek, bu sevgi ve muhabbet ortamını yılın 12 ayına yaymaları gerektiğini söyledi.

Toplumsal olarak birbirlerinden hiçbir farklarının olmadığını belirten Döner, "Kurumlarımız ayrı olabilir, partilerimiz ayrı olabilir, derneklerimiz ayrı olabilir ama yüreğimiz bir. Yüreğimizde Türkiye sevgisi var, yüreğimizde memleket sevgisi var." dedi.

Döner, yeni yasama yılında sorunlarının çözüme kavuşturulacağına inandıklarını sözlerine ekledi.

Etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilaveti, "cem erkanı", deyişlerin ardından dua edildikten sonra aşure dağıtımıyla sona erdi.
Kaynak: AA