'İklimlendirme Laboratuvarı' Proje Toplantısı

Ege Soğutma Sanayicileri ve İş Adamları Derneği'nin "İklimlendirme Laboratuvarı" kurulmasına yönelik güdümlü proje önerisinin başlangıç toplantısı yapıldı.

İzmir Kalkınma Ajansından (İZKA) yapılan açıklamaya göre, Tepekule Kongre Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda, İZKA güdümlü proje desteği kapsamında Ege Soğutma Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (ESSİAD), Tire Organize Sanayi Bölgesi'nde akredite bir iklimlendirme laboratuvarı kurulmasına ilişkin proje ile ilgili bilgilendirme yaptı ve katılımcılardan projenin geliştirilmesine yönelik görüşler aldı.

İZKA Genel Sekreteri Dr. Mehmet Yavuz, güdümlü proje desteklerinin kalkınma açısından en çok önem verilen araçlardan biri olduğunu belirterek, bu projelerde amacın bölgesel ve ulusal boyutta etki yaratacak projelerin gerçekleşmesini sağlamak olduğunu kaydetti.

Yavuz, projenin İZKA tarafından gerçekleştirilen ve İzmir'deki mevcut sektörlerin kümelenme potansiyellerinin araştırıldığı "İzmir Kümelenme Analizi" çalışması doğrultusunda gündeme geldiğini vurgulayarak, "Endüstriyel Havalandırma ve İklimlendirme Sektörü (EHİS) Lab Güdümlü Projesi, EHİS sektörün gelişmesine yönelik önemli bir adımdır. Hayata geçirilecek bu laboratuvar ile İzmir'de EHİS sektörü üretim, istihdam ve ihracat açısından güçlendirilecektir." ifadesini kullandı.

ESSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Semerci de Tire OSB'de kendilerine tahsis edilen 5 bin metrekare alanda kurulacak ve EHİS laboratuvarı sayesinde, sektör firmalarının ürünlerini yurt dışında test etmek zorunda kalmayacaklarını belirtti.

Semerci, "Bu sayede ürün testleri için harcanan milyonlarca liranın ülke içinde kalmasının sağlanarak üretim teşvik edilecek. Laboratuvar sayesinde teçhizat ve bilgi birikimi bakımından daha da gelişecek sektör, teknoloji üreten bir yapıya kavuşup ihracat kapasitesini arttırarak Türkiye’ye daha çok ekonomik katkı sağlayacak." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA