Tuşba Belediyesinden Geleneksel Sünnet Şöleni

Tuşba Belediyesince "Başkanım Kirvem Olsun" projesi kapsamında 4. Geleneksel Sünnet Şöleni düzenlenecek.

18 Eylül Salı günü 15 Temmuz Şehitler Parkı Yusuf Ziya Yılmaz Konferans Salonu'nda düzenlenecek programda, 4-12 yaş grubundaki çocuklar sünnet ettirilecek.

Çocukların 20-30 kişilik gruplar halinde Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ameliyathane ortamında sünnet ettirileceğini belirten Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, İslam şiarı olan ve insanın fıtratına sağlık için çok gerekli sünnetin zamanında yapılması adına 4-12 yaş arasında çocukları sünnet edeceklerini ifade etti.

Müracaatların 5 Eylül Çarşamba gününe kadar Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne yapılması gerektiğini dile getiren Özgökçe, şöyle konuştu:

"Sosyal belediyeciliğin gereği olarak çocuklarımız ve gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Tuşba Belediyesi olarak masum çocuklara yönelik hizmetlerimiz her dönemde periyodik olarak yapılmaktadır. Çocuklar bir ailenin meyvesi olup, her ailenin evlatlarına gözleri gibi değer verdiklerini çok iyi biliyoruz. Başta eğitim ve öğretim, araştırma ve geliştirme, spor ve sanat, kültür ve tarih olmak üzere hemen her alanda Tuşba Belediyesi olarak gençlerimizin hizmetindeyiz. Tuşba Belediyesi olarak sünnet programını bölgemizde daha da yaygınlaştırdık. Her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz sünnet şölenleriyle bugüne kadar binlerce çocuğumuzun sünnetini gerçekleştirdik. Sünnet ortamında ailelerin evlatlarına sunduğu her imkanı biz Tuşba Belediyesi olarak tüm evlatlarımıza sunuyoruz. Kayıtların tamamlanmasının ardından çocuklar, sağlık kurumlarında uzman doktorlar tarafından sünnet edilecek."

Kaynak: AA